03 / 07 / 2024

İBB'nin Mevlüt Uysal döneminde 200 AK Partili isime KİPTAŞ'tan ucuz ev verildi iddiası! 

İBB'nin Mevlüt Uysal döneminde 200 AK Partili isime KİPTAŞ'tan ucuz ev verildi iddiası! 

İBB'nin Mevlüt Uysal döneminde, 200 AK Partili isime KİPTAŞ'tan ucuz ev verildiği iddia edildi. İşte o isimler...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili Mevlüt Uysal döneminde kendi partililerine ucuz konut sattığı ileri sürüldü. Söz konusu satışların yapıldığı kişiler arasında Ahmet Hamdi Çamlı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın eşi, Gençlik Bakanı Osman Aşkın Bak’ın kızı ile  Ankara  Valisi Şahin'in de yer alıyor. 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Kadir Topbaş’ın istifasından sonra İBB Başkanlığı koltuğuna gelen Mevlüt Uysal’ın döneminde, KİPTAŞ 5. Levent projesinin Güzeltepe etabında dikkati çeken işlemlere imza atıldığı ileri sürüldü. 

İBB nin Mevlüt Uysal döneminde 200 AK Partili isime KİPTAŞ tan ucuz ev verildi iddiası! 

Dönemin KİPTAŞ yönetim kurulu tarafından, gayrimenkul satışını olumsuz etkileyen bir süreç yaşanmamasına karşın, “kampanya” adı altında indirimler ile bazı satışlar gerçekleştirildi. 

Bu şekilde yaklaşık 200 üst düzey bürokrat, iş insanı ile KİPTAŞ yöneticisine ucuza ev satıldığı belirtildi. İBB iştiraki KİPTAŞ’tan “ucuza” ev aldığı iddia edilen isimler de açıklandı. 

İBB nin Mevlüt Uysal döneminde 200 AK Partili isime KİPTAŞ tan ucuz ev verildi iddiası! 

İşte İBB iştiraki KİPTAŞ’tan “ucuza” ev aldığı iddia edileno isimler: 

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski şoförü de olan 26’ncı ve 27’nci dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı üç ev birden aldı. Çamlı üç evini de liste satış fiyatından yaklaşık yüzde 22 oranında daha ucuza satın aldı.

- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya'ya yüzde 29 oranında indirimle konut satıldı. Yerlikaya’nın daireyi peşin ödeme yaparak aldığı da belirtildi. Aralık 2018 tarihinde liste satış fiyatı 1 milyon 728 bin TL olan konut, Hatice Nur Yerlikaya’ya 1 milyon 227 bin liraya verildi.

- Ankara Valisi Vasip Şahin’e de yüzde 27,50 oranında indirimle konut satıldığı ifade edildi. Parasını peşin ödeyen Şahin, 1 milyon 752 bin TL’lik evi 1 milyon 270 bin liraya aldı.

- 26 ve 27’nci dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olan eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da “ucuz” konut kuyruğuna giren siyasetçilerden oldu. Sayan Kaya’ya da 31 Mart 2019 seçimlerine sadece üç ay kala, 28 Aralık 2018 tarihinde KİPTAŞ’tan konut satışı gerçekleştirildi. Sayan Kaya, 2 milyon 303 bin TL değerindeki evi 1 milyon 766 bin liraya satın aldı.

- Gençlik ve Spor Bakanı AK Partili Osman Aşkın Bak’ın kızı Aybüke Eda Aşkın Bak’ın da 31 Mart 2019 seçimlerinden üç gün önce, 28 Mart 2019 tarihinde yüzde 24,64 indirimle konut aldığı öğrenildi. Bak, 1 milyon 711 bin TL değerindeki eve 1 milyon 289 bin lira ödedi.

- Eski AK Parti Milletvekili olan ve Acun Ilıcalı'nın amcası olduğu da bilinen Mustafa Ilıcalı da iki konut birden satın aldı. Ilıcalı'ya, 1 milyon 154 bin TL satış fiyatı olan daireler 881 bin liraya satıldı.

- KİPTAŞ Genel Müdürlüğü'nden ayrıldıktan sonra Emlak Konut Genel Müdürlüğü’ne getirilen Cengiz Erdem'in eşi Arzu Erdem de ev alan isimler arasında yer alıyor. Cengiz Erdem Genel Müdür Yardımcılığı koltuğunda otururken gerçekleşen satış sırasında en büyük indirim Arzu Erdem için uygulandı. Erdem, yüzde 32,44 oranındaki indirimle 1 milyon 752 bin TL’lik konutu 1 milyon 184 bin TL’ye satın aldı. Dairenin parasının peşin ödendiği ifade edildi. 

Asgari ücrete ne zaman zam gelecek 2024? Milyonlarca çalışana 12 bin TL şoku: Asgari ücrete ara zam var mı?

22 ayar 10 gram altın bilezik alış satış fiyatı hesaplandı! Aradaki fark şaşırttı! Bilezik alırken kandırılmayın!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı!


Geri Dön