03 / 07 / 2024

Asgari ücrete ne zaman zam gelecek 2024? Milyonlarca çalışana 12 bin TL şoku: Asgari ücrete ara zam var mı?

Asgari ücrete ne zaman zam gelecek 2024? Milyonlarca çalışana 12 bin TL şoku: Asgari ücrete ara zam var mı?

Milyonlarca memur ve emeklinin maaşı belli olduktan sonra, gözler asgari ücrete çevrildi. Peki asgari ücrete ne zaman zam gelecek 2024? Asgari ücret zam geldi mi? İşte 'Asgari ücrete ara zam var mı?' sorusunun yanıtı...



Haziran ayına ilişkin enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından, memur ve emeklilerin zam oranları tek tek belli oldu. Rakamlara göre, işçi ve BağKur emeklisine yüzde 24,73, memur emeklisine yüzde 19,31 zam yapılacak. 

Milyonlarca memur ve emeklinin maaşı belli olduktan sonra, gözler asgari ücrete çevrildi. Geçtiğimiz dönemlerde asgari ücrete uygulanan ara zammın, bu Temmuz ayında da yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. 

Peki asgari ücrete ne zaman zam gelecek 2024? Asgari ücret zam geldi mi? İşte 'Asgari ücrete ara zam var mı?' sorusunun yanıtı...

Asgari ücrete ne zaman zam gelecek 2024? Milyonlarca çalışana 12 bin TL şoku: Asgari ücrete ara zam var mı?

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELDİ Mİ?

Son Kabine Toplantısı kararlarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asgari ücret 17 bin 2 TL olarak belirlendi. Bir önceki döneme göre net asgari ücret artışı yüzde 49 şeklinde yapıldı" ifadelerini kullanmıştı. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan ise asgari ücreti hükümetin belirlemediğine dikkat çekerek, "Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin yapılmasına imkan sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz ayında asgari ücrette yükseliş olmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı" bilgilerini vermişti.  

Bunların yanı sıra, son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten asgari ücret ile ilgili açıklama geldi. Bakan Mehmet Şimşek, asgari ücretin yılbaşında yüzde 49 arttığını hatırlattı ve Türkiye'de asgari ücretin düşük olmadığına vurgu yaptı. 

Hükümetten gelen açıklamalar doğrultusunda, asgari ücrete ara zam konusu gündemde yer almıyor. Bu kapsamda asgari ücrete bu yıl ara zam yapılmayacak. 

Asgari ücrete ne zaman zam gelecek 2024? Milyonlarca çalışana 12 bin TL şoku: Asgari ücrete ara zam var mı?

ASGARİ ÜCRETİN ALIM GÜVÜ 12 BİN TL SEVİYESİNE DÜŞECEK 

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise bugün enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından "Bugün itibarıyla eğer asgari ücrete zam yapılmazsa elektriğe, doğal gaza, suya, bilumum gıda maddelerine gelecek zamlar 17 bin TL'lik asgari ücretin alım gücünü 11-12 bin lira civarına geriletecektir" ifadelerini kullandı. 

Memiş Sarı, "Asgari ücret, ocak ayında 17 bin 2 olarak belirlendiğinde yoksulluk sınırı 49 bin TL idi. Mayıs itibarıyla ise yoksulluk sınırı 64 bin TL oldu" bilgilerini verdi. 

Asgari ücret, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından belirleniyor ve yeni rakamda TİSK ve TÜRK-İŞ'in talepleri de değerlendirmeye alınıyor.

Asgari ücretin 2025 Ocak ayında yeniden belirlenmesi bekleniyor. Brüt ve net olarak belirlenen asgari ücrette enflasyon rakamlarının dikkate alınması öngörülüyor. 

22 ayar 10 gram altın bilezik alış satış fiyatı hesaplandı! Aradaki fark şaşırttı! Bilezik alırken kandırılmayın!

65 yaş aylığı 4.180 TL, evde bakım maaşı 9.076 TL, engelli maaşı 5.005 TL oldu! Sosyal desteklere Temmuz müjdesi!

Emekli temmuz maaş zammı netleşti! SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklileri hemen baksın! İşte o rakamlar...


 


Geri Dön