30 / 06 / 2024

İbrahim Erdemoğlu: İnşaata gireceğiz!

İbrahim Erdemoğlu: İnşaata gireceğiz!

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, 2011 yılından neler yapacaklarını anlatarak  "İlk kez farklı bir sektöre, inşaata gireceğiz" diye konuştu



HALIDA DÜNYA BİRİNCİLİĞİ GELDİ: 2010 yılını iyi geçirdik diyebiliyoruz. Yüzde 35 gibi yüksek bir büyüme ile yılı kapatacağız. Birçok alanda hedeflerimize ulaştık. Bizim için en anlamlısı, yıllardır peşinde koştuğumuz makine halısında dünya birinciliğiydi. Yaptığımız yeni yatırımlarla 30 milyon metrekarelik kapasiteyi yakalayarak Mısır ve Belçikalı rakiplerimizi geride bıraktık.

BÜYÜME BEKLENTİSİ VE İSTİHDAM: Önümüzdeki yıl büyüme ritminde genel olarak bir düşüş olabilir. Yine de grup olarak 2011 yılını 2010 yılından daha düşük bir performansla kapatmayacağımızı düşünüyorum. 2011 yılında büyüme hedefimizi yüzde 25 olarak belirlemiş bulunmaktayız. Bununla birlikte 500 yeni istihdam planlıyoruz.

İNŞAAT SEKTÖRÜNE GİRİYORLAR: Biz yıllardır grup olarak bilmediğimiz alanlara girmeme eğilimi içinde olduk. Yani enerjimizi en iyi bildiğimiz işe odaklamanın daha verimli olduğunu düşündük ve bunun da olumlu sonuçlarını gördük. 2011 yılında ilk kez bu ilkemizden saparak inşaat sektörüne gireceğiz. Bu alanda kendi grup işlerimizi yaparken edindiğimiz deneyim az değil. Bunu daha profesyonel anlamda kullanacağız.

ARİ'YE DAHA FAZLA YATIRIM: Yönetsel olarak artık piyasaları ve rekabet süreçlerini daha yakından takip ederek daha hızlı refleks vereceğiz. AR-GE'ye daha fazla yatırım yapacağız. Çalışanlarımızın daha aktif ve dinamik olmaları için daha motive edici etkinliklerimiz olacak.

TOPLANTILARIMIZ ARTACAK: işimiz gereği çok fazla insanla ilişki halindeyiz. Gerek yöneticilerimiz gerekse bayilerimiz ile sürekli ilgilenmemiz gerekiyor. Bu nedenle toplantılarımızda bir azalma olmayacak. Hele 2011'de yurt dışı faaliyetlerimiz daha da artacak ki bu da seyahat ve toplantı sıklığını daha da artıracaktır.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ: Yoğun iş tempomuz uzun boylu tatiller yapmamızı engelliyor. Daha çok işimize ve sosyal sorumluluk projelerine zaman ayıracağız. Sosyal sorumluluk projelerimiz beni en çok mutlu eden etkinliklerimizdir.

KRİZ OLASILIĞINA HAZIR: 2011 yılında yeni kriz beklentimiz yok. Ancak kriz olma olasılığına: hazırlıklıyız.
ekonomist


Geri Dön