02 / 05 / 2024

İbrahim Karaosmanoğlu: Tatlıkuyu Vadisi Gebzelilerin uğrak mekanı olacak!

İbrahim Karaosmanoğlu: Tatlıkuyu Vadisi Gebzelilerin uğrak mekanı olacak!

Kocaeli Büyükşehir tarafından yapılan çalışmalarla eşsiz bir alana dönüşen Tatlıkuyu Vadisi, Gebzelilerin uğrak mekanı olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çalışmaların tamamlandığı alanda incelemelerde bulundu...




Kocaeli Büyükşehir tarafından yapılan çalışmalarla eşsiz bir alana dönüşen Tatlıkuyu Vadisi, Gebzelilerin uğrak mekanı olacak. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, çalışmaların tamamlandığı alanda incelemelerde bulundu.


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze'nin Sekapark'ı olarak adlandırılan Tatlıkuyu Vadisi'nde incelemelerde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, 370 dönümlük alanda yer alan Tatlıkuyu Vadisi'nin, Gebzelilerin hoşça vakit geçirebileceği bir yer haline getirdiklerini söyledi. Kocaeli'nin dört bir yanını parklar, mesire alanları ve sahil parklarıyla donattıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, eskiden mezbelelik olan Tatlıkuyu Vadisi'nin örnek gösterilecek bir yer haline geldiğini belirtti. Ziyareti esnasında Başkan Karaosmanoğlu'na Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de eşlik etti. Binlerce ton toprakla doldurularak zemini düzleştirilen Tatlıkuyu Vadisi, rekreasyon alanı olarak düzenlendi.


TÜBİTAK ve D-130 Karayolu arasında bulunan 370 bin metrekarelik vadi, Gebze'nin Sekapark'ı olacak. Vadinin bir ucu Ahmet Pembegüllü Caddesi'ne, diğer ucu da Eskihisar feribot yoluna uzanıyor. Gebze'nin güneyinde yer alan vadiye yeni yapılan Dr. Zeki Acar Caddesi üzerinden ulaşılabiliyor. Gebze Tatlıkuyu Parkı'nda futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu, yürüyüş yolları, yaya geçiş köprüleri, spor aletleri, çocuk oyun grupları, 80 adet kamelya, 25 bin fidan ve otopark bulunuyor.




Milliyet


Geri Dön