30 / 04 / 2024

IBS ''Yeşil Ofis'' programını başlattı!

IBS ''Yeşil Ofis'' programını başlattı!

IBS, ekolojik ayak izlerini azaltarak çevreye verilen zararları sınırlamak adına ofis kaynaklarının akılcı kullanılmasını sağlayan Yeşil Ofis programıyla karbon emisyonu oranını azaltarak, sürdürülebilir çevreye katkı sunacak...




Sigorta ve reasürans şirketi IBS, ekolojik sürdürülebilirlik konusunda gerçekleştirdiği çalışmalarla, Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) Yeşil Ofis diploması almaya hazırlanıyor.


IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği - UIB Türkiye açıklamasına göre, şirketin İstanbul ofisinde, çalışanlarında çevre konusunda hassasiyet yaratmak hedefiyle Yeşil Ofis programını başlattı. 


IBS, ekolojik ayak izlerini azaltarak çevreye verilen zararları sınırlamak adına ofis kaynaklarının akılcı kullanılmasını sağlayan Yeşil Ofis programıyla karbon emisyonu oranını azaltarak, sürdürülebilir çevreye katkı sunacak.


Ekolojik sürdürülebilirliği artırarak doğaya saygılı ve duyarlı tercihler yapan ofislerin artırılmasını amaçlayan program kapsamında IBS, sigorta sektöründeki dönüşümün öncülüğünü üstleniyor.


- "Tüm IBS ailesini iklim değişikliği ile mücadeleye davet ettik"


Açıklamada görüşlerine yer verilen IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği - UIB Türkiye Genel Müdürü Murat Çiftçi, sürdürülebilir çevre için çalışanlar arasında oluşan farkındalıktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Türkiye'de ve dünya üzerindeki tüm sigorta şirketleri ile çalışmaya yetkisi olan şirketimiz, portföyünde ve hedeflerinde bulunan müşterilerine daha kaliteli bir hizmet verebilmek adına ilerlediği yolda taşıdığı sorumluluğun farkında" değerlendirmesinde bulundu.

 


Çiftçi, bu sorumluluk anlayışının çalışanlarına, müşterilerine ve tüm iş ortaklarına karşı davranışlarını belirlemekle kalmadığını, toplum ve çevreyi de kapsadığı aktararak, bu kapsamda dünyada yüzden fazla ülkede çalışmalar yürüten WWF ile işbirliği yaparak Yeşil Ofis Programı'na katıldıklarını ifade etti.


Yeşil Ofis Programı'na yönelik şirketin hedeflerine de değinen Çiftçi, "İlk olarak 1 yıllık bir periyot için kendimize hedefler koyarak başladığımız projemizde, doğal kaynaklarını hiç bitmeyecekmiş gibi tükettiğimiz dünyamıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek için, tüm IBS ailesini zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz ofislerimizden başlayarak iklim değişikliği ile mücadeleye davet ettik" ifadelerini kullandı.


Çalışanlarını da sürdürülebilirlik projesine dahil ederek sigorta sektöründe bir dönüşümün öncülüğünü üstlenen IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği, WWF Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirdiği kurum içi eğitimlerle farkındalık yaratmayı amaçlıyor.



AA


Geri Dön