13 / 05 / 2024

İçmeler Beach Hotel'e 130 müşterisi varken haciz geldi!

İçmeler Beach Hotel'e 130 müşterisi varken haciz geldi!

Marmariste Rastur Turizm İnşaat Ticaret A.Ş., Bodrum Turizm İşletme A.Ş.den 328 bin TL alacağına karşılık, 130 kişinin kaldığı İçmeler Beach adlı oteline haciz kararı çıkardı



Marmariste Rastur Turizm İnşaat Ticaret A.Ş., Bodrum Turizm İşletme A.Ş.den 328 bin TL alacağına karşılık, 130 kişinin kaldığı İçmeler Beach adlı oteline haciz kararı çıkardı. Avukatı Fatma Börekçi Emek, Marmaris 1inci İcra Müdürlüğü memurları, polis eşliğinde otele geldi. Mal sahibi ve işletmecisinin bulunmadığı otelin personeli de haciz ekibini görünce işyerini terk etti. Buna rağmen işlemlere başlayan icra memurları ve avukat, tümü dolu olan odalar dahil işletmeyi gezip, rapor tuttu. Tatilcilere de odalarda bulunan ve otele ait olan tüm eşyanın alınacağı bildirildi. Klima, yatak, televizyon, masa ve sandalyenin de aralarında bulunduğu 430 parça demirbaşın kaydedildiği rapor işlemleri bittikten sonra eşyalar kamyona yüklenmeye başladı.

Klimalar söküldü
Oteldeki müşterilerin itirazlarına rağmen tüm odaların klimaları söküldü. Yaşananlara tepki gösteren tatilciler, lobi ve havuz başında toplanarak, mağdur duruma düşürüldüklerini, kimsenin tatillerini bölmeye, kendilerini sokakta bırakmaya hakkının olmadığını söyleyip haczin durdurulmasını istedi. Bunun üzerine avukat Emek, bağlı olduğu alacaklı firma yetkilileriyle telefonla görüştükten sonra, eşyaların çıkarılması işlemini şimdilik durdurduklarını, dileyenlerin otelde konaklayabileceğini söyledi.

Çoğu müşteri ayrıldı
Ancak odalarındaki klimaları sökülmüş, personeli terk etmiş, yemek pişmeyen bir otelde kalmayacaklarını dile getiren tatilcilerin 100den fazlası bavullarını toplayarak otelden ayrıldı. Bazı müşteriler de bir yandan tur operatörlerini arayıp kalacak başka bir tesis bulunmasını isterken, olayın sorumlusunun cezalandırılması için de yargıya başvuracaklarını söyledi.
Avukat Emek, Yediiemini otelde bırakacağız. Yeni müşteri girişine izin verilmeyecek, otel tamamen boşaldığında haciz işlemleri tamamlanacak dedi.

Ali GÜNDOĞAN/Hürriyet


Geri Dön