Ekonomi

İcra davaları artıyor! Tüketici kredisi ve kredi kartı borçları 90 milyar liraya ulaştı! 

CHP'li Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarıyla ilgili mahkeme verilerini paylaşmamasını eleştirerek,  takipteki borçların eylül ayında 90 milyar TL'ye yükseldiğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarının mahkemeye yansıyan boyutlarıyla ilgili bilgi vermeyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u eleştirdi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Tunç’a 2023 ve 2024’teki haciz işlemleri sonucunda tahsil edilen borç miktarını sordu. Bakan Tunç, Gürer’in önergesine Bakanlığın internet sitesinde verilere ulaşılabileceğini belirtti. Fakat Ömer Fethi Gürer, bu bilgilere erişim sağlanamadığını söyledi.

"YENİ İCRALAR İÇİN KAPIYI ÇALIYOR"

Açıklamasında takipteki borç tutarının 27 Eylül tarihi itibarıyla 90 milyar Türk Lirası’na yükseldiğini kaydeden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  “Söz konusu bu süreç yeni icralar için kapıyı çalıyor” dedi. Ayrıca, 2024 yılının başından bu yana tüketici kredisi ve kredi kartı borcunun toplam 763 milyar 942 milyon Türk Lirası artış göstererek, 3 trilyon 453 milyar 550 milyon Türk Lirası’na ulaştığını vurguladı.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada takip altındaki borç tutarının yılbaşından itibaren 43 milyar 960 milyon Türk Lirası artış göstererek, 90 milyar 79 milyon Türk Lirası’na yükseldiğini kaydeden Gürer, söz konusu bu durumun vatandaşların finansal yüklerini artırdığını söyledi. Ayrıca, icra dairelerine gelen 7 milyon 151 bin 598 dosyanın sorunun ciddiyetini gösterdiğini belirtti.

İCRA DAVALARI ARTIYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ayrıca açıklamasında Adalet Bakanlığı'nın hangi varlıklar üzerinden ne kadar icra yapıldığına dair bilgilerin paylaşılmadığını ve bankaların toplamda 331 arsa ve tarla satışa çıkardığını belirterek, söz konusu bu durumun daha önceki senelere göre artan davalara neden olduğunu söyledi. Ömer Fethi Gürer, bu sene kasım ayında ürün için verilen çeklerin ödenmemesi durumunda sorunların daha da derinleşeceğini belirterek, iktidarın borç ertelemesi sağlaması gerektiğini sözlerine ekledi.
 

Milli Emlak, Yalova ve Kütahya'da yüzde 20 indirimle arsa ve arazi satıyor! KDV'den ve emlak vergisinden muaf!

CHP’li Türker Ateş’ten deprem konutları eleştirisi: 5 depremzededen 4’ü hala konut bekliyor!

Terminal Kadıköy'de kiralamalar başladı! Söğütlüçeşme Tren İstasyonu projesi bu yılın sonunda açılacak!