18 / 05 / 2024

İdealkent'te 500 konut 8 ayda bitti

İdealkent'te 500 konut 8 ayda bitti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Somut projelerle cumhuriyet devletinin sosyal niteliğini hayata geçiren ilk iktidarız'' dedi.



Adapazarı Belediyesi ve Baytur işbirliğiyle hayata geçirilen “İdealkent” konutlarının anahtar teslimi törenine katılan Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, yaptığı konuşmada, kömür yardımlarını savunarak “Kömür yardımı yapmazsak vatandaş ağaç keser ya da kaçak elektrik kullanır” dedi.

PROJE 4 AY ERKEN BİTTİ

İktidar olarak sosyal politikalara önem verdiklerini ifade eden Hayati Yazıcı,“Sessizlerin sesi olacağız, kimsesizlerin kimsesi olacağız, hiç kimseyi aç açıkta, soğukta, karda kışta bırakmayacağız dedik. Bu anlayışla yürüyoruz” diye konuştu. Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Baytur Yönetim Kurulu Başkanı Sezer Birgili, Adapazarı milletvekilleri ve vatandaşların katıldığı törende 500 aileye anahtarları teslim edildi. Projenin ilk etabı beklenenden 4 ay önce tamamlandı.

Dişli: Sosyal konut ihtiyacını karşıladık

TÖRENDE konuşan Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak için TOKİ'nin başlattığı projelerin yanı sıra kendilerinin de projeler ürettiğini belirterek “Bu çerçevede Adapazarı'ndaki projelerle ilgili de çok ciddi çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalar gerçekten zor ve başlanıp bitirilmesi kolay olmayan projeler. Biz de aynı zamanda hükümetimizin yapmış olduğu çalışmalarla birlikte yerel yönetimler olarak konut açıklarını kapatabilmek için çalışmaya gayret ediyoruz. Yine Baytur şirketiyle 2 yıl önce başlamış olduğumuz Korukent projesini hayata geçirmiş olduk. Bu anlamda bize katkı sağlayan Baytur firmamıza teşekkür ediyorum” dedi.

Akşam

Geri Dön