01 / 05 / 2024

İdlib Esenler Köyü'ne 300 briket ev yapılacak!

İdlib Esenler Köyü'ne 300 briket ev yapılacak!

Esenler, çadır kamplarda yaşam mücadelesi veren İdlibliler'e yardım elini uzatıyor. "100 hanelik köy" hedefiyle başlayan yardımlarla 52 briket ev bitirildi. Esenlerli hayırseverlerin yardımlarıyla yeni hedef, İdlib Esenler Köyü'ne 300 briket ev yapmak olarak belirlendi...



Esenler Belediyesi tarafından, savaş, hastalık, açlık ve soğukla mücadele eden, zorla göç edilmeye zorlanan İdlib’e Ocak ayında 2 TIR yardım malzemesi yollanmıştı. Esenler'den İdlib'e giden "Kardeşlik Konvoyu" yaraları sarmaya başladı. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Kardeşlik Konvoyu"nu uğurlarken, Esenler'de hayırseverlere bir kez daha yardım çağrısında yapmıştı. Göksu, İdlib'te briket evlerden oluşan bir İdlib Esenler Köyü yapmayı hedeflediklerini açıklamış ve "Gelin, hep birlikte bir seferberlik ilan edelim. Bizim emeğimiz, Rabb'imizin rızası dahilinde oradaki acının dinmesinde, yüreklerinin ısınmasında bir katkı sağlayalım" şeklinde konuşmuştu.

İdlib Esenler Köyü ne 300 briket ev yapılacak!

52 Briket Ev Bitirildi

Esenler Belediyesi, Deniz Feneri Derneği ve Esenler halkının katkılarıyla, çadır kamplarda yaşam mücadelesi veren İdlibliler'e yardım eli uzatıldı. Katliamdan kaçan Suriyeliler, Esenlerli hayırseverlerin yardımlarıyla yapılan 52 briket eve yerleştirildi. Çadırdan kurtulan aileler, sıcak bir yuvaya kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Hedef: 300 Ev

Evlerin bir kısmının yapımı tamamlandı. Geriye kalan evlerin yapımı için de çalışmalar devam ediyor. Esenler Belediyesi, 100 hanelik köy hedefiyle başladığı bu insani yardımda hedefini geçti. Bir evin maliyetinin 2 bin 500 lira olduğu bölgede, hayırseverlerin yardımlarıyla 300 briket ev yaptırılacak. 

İdlib Esenler Köyü ne 300 briket ev yapılacak!

Her Türlü Yardım Ulaştırılıyor

Esenler'den İdlib için sadece briket evler değil, halısından perdesine, kıyafetinden oyuncağına ve yiyeceğine kadar her türlü yardım malzemesi de bölgeye gönderiliyor. İdlibliler, yardımlarından dolayı Esenler halkına teşekkür etti.

AFAD İdlib'in kuzeyine 616 briket ev yaptı!

İHH İdlib'de briket ev inşasına başladı!


Geri Dön