28 / 04 / 2024

İDO gazilerin ücretsiz yolculuk hakkını dış hatlarda kaldırdı!

İDO gazilerin ücretsiz yolculuk hakkını dış hatlarda kaldırdı!

İDO, gazilere tanınan ücretsiz yolculuk hakkını dış hatlarda kaldırdı. Artık bedava yolculuk yapamayan gaziler isyanda... İDO'nun ise karardan dönmeye hiç niyeti yok...



Geçen hafta boyunca İDO'yla (İstanbul Deniz Otobüsleri) ilgili şikâyetlere yer vermiştim hatırlayacağınız üzere... Mesele, şu dinamik fiyatlandırma sistemiydi. Erken bilet alanlara avantaj sağladığı söylenen sistem nedeniyle bilet fiyatlarının iki katma çıkması İstanbulluları isyan ettirmişti. İDO yetkilileri ise 'Düzenleyeceğimiz kampanyalarla bu sistemi destekleyeceğiz' demekle yetinmişti. Şimdi, İDO'yla ilgili yeni bir şikâyet daha ortaya çıktı. Bu kez sorun gazilere tanınan ücretsiz yolculuk hakkının dış hatlarda kaldırılması...

Günlerdir gazilerden yoğun mesajlar geliyor, örneğin bir gazi, şöyle diyor: "Yıllardır, Yalova, Mudanya gibi hatlara hiçbir ücret vermeden gidebiliyorduk. Ancak önceki ay bir öğrendik ki bu hakkımız elimizden alınmış. Dış hatlara yüzde 50 indirimle seyahat edebiliyoruz. Tabii hemen itiraz ettik. Tüm yetkili mercilere başvurduk ama sonuç yok.
 
Yaşlı başlı insanlarız. Zaten kıt kanaat geçiniyoruz. Bir de ulaşımda bize verilen hakların alınmasıyla mağdur oluyoruz. İDO yetkililerinden anlayış bekliyoruz..."

KARARLILAR
Peki İDO gazilerin bu isteğine nasıl yaklaşıyor Ne yazık ki konuştuğum yetkililer karardan dönmeye niyetli değil, "İç hatlarda zaten kanunen bedava yolculuk hakları var. Ancak dış hatlarda tüm özel kuruluşlar gazilere ücretli. Hatta biz başka kuruluşların aksine yüzde 20, 30 değil, yarı yarıya indirimli seyahat imkânı tanıyoruz" diyorlar.

Esra Boğazlıyan/Habertürk


Geri Dön