21 / 05 / 2024

İdris Atabay kimdir?

İdris Atabay kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürü İdris Atabay daha önce İstimlâk Müdürlüğü, Başkanlık Kıymet Takdir Komisyonu ve Başkanlık Uzlaşma Komisyonu Başkanlıkları yaptı. Atabay, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü görevine 2009'da atandı.



İdris Atabay kimdir?


İdris Atabay, İnşaat Mühendisliği ve Muhasebe Finansman bilim dallarında lisans, Kooperatifçilik ve Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi bilim dallarında yüksek lisans öğrenimlerini tamamladı.


“Yağmur suyu ve atık su toplama ve uzaklaştırma sistemlerinin optimizasyonunu yapan” bilgisayar yazılımları, “Kamu Kurumlarının Konut Uygulamalarının Yapı Kooperatiflerinin Konut Uygulamaları İle Talep Yönünden Karşılaştırılması ve Bir Uygulama” ve “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlamasında Yeni Yaklaşımlar” konulu yüksek lisans tezleri, “Kentsel Dönüşüm Politikaları” konulu makalesi,  “Kentsel Dönüşüm Politikaları ve Uygulamaları”, “Kentsel Dönüşüm Politikalarının İnşaat Sektörüne Etkileri”, “Kentsel Dönüşüme Yönelik Son Yasal Düzenlemelerin İrdelenmesi ve Kentsel Dönüşüm Faaliyetlerine Etkilerinin Değerlendirilmesi” konulu bildirileri mevcuttur.


Teknik Elemanlar Derneği İstanbul Şubesi'nde yönetim kurulu üyeliği, denetim kurulu üyeliği ve eğitim komisyonu başkanlığı yaptı. Eğitim komisyonu başkanlığı sırasında, TEKDER’ in bazı ilçe belediyeleri ile birlikte inşaat ustalarına yönelik olarak teorik mesleki eğitim programları düzenlemesine ve “hasar görmeye aday yapıların güçlendirilmesi, hasar görmüş yapıların onarımı ve yeni bina yapımında dikkat edilmesi gereken hususlar” konularında dersler de verdiği bu programlarda, 1150 inşaat ustasının eğitilmesine katkıda bulundu.


İdris Atabay, Mayıs 1997 tarihine kadar çeşitli özel ve kamu şirketleri (KİPTAŞ) bünyesinde proje ve şantiye mühendisliği yaptıktan sonra bu tarihten itibaren İBB bünyesinde çalışmaya başladı. Teknik İşler Müdürlüğü ve şimdiki adı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü olan Yeni Yerleşmeler Müdürlüğü’nde mühendis olarak görev yaptı. Mart 2003’de İstimlâk Müdür Yardımcısı olarak, 15 Kasım 2006 tarihinde de İstimlâk Müdürü olarak görevlendirildi. Bu görevleri esnasında Başkanlık Kıymet Takdir Komisyonu ve Başkanlık Uzlaşma Komisyonu Başkanlıkları da yapan Atabay 16 Temmuz 2009 tarihinden itibaren Kentsel Dönüşüm Müdürü olarak görev yapmaktadır.


İSTANBUL ULAŞIM A.Ş., İSTANBUL KONUT A.Ş., İSTANBUL DENİZ OTOBÜSLERİ A.Ş. de yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Halen İSTANBUL ŞEHİR HATLARI A.Ş. de yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır.


Mayıs 2012 tarihinden itibaren “İstanbul II numaralı Yenileme Alanları, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu”nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi asil temsilcisi olarak görev yapmaktadır.


Evli olan İdris Atabay'ın bir kızı vardır.



İdris Atabay iletişim bilgileri!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü


Adres: Gençtürk Caddesi  Ağa Yokuşu Sokak, No:27 Laleli/Fatih

Telefon: 0212 455 38 50

Santral: 0212 455 38 50

Faks: 0212 449 51 89

E-mail: [email protected]



Geri Dön