02 / 05 / 2024

İdris Güllüce: Emirgan'a el sürdürtmeyiz!

İdris Güllüce: Emirgan'a el sürdürtmeyiz!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Emirgan Korusu imara açılacak" iddiasıyla ilgili konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Emlak Konut GYO ortak projesi ile başlayan tartışmalara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da dahil oldu...



ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı îdris Güllüce, "Emirgan Korusu imara açılacak" iddiasıyla ilgili konuştu. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın ortak projesi ile başlayan tartışmalara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da dahil oldu. Bakan İdris Güllüce korunun imara açılmasının söz konusu olmadığını belirtti, tepki gösterenleri de kutladı. 


Güllüce, "Emirgan Korusu'nun ağacının yaprağına dahi dokunulamaz, el sürdürmeyiz" dedi. Güllüce, imara açılan alanın başka bir yer olduğunu şu sözleriyle belirtti: "Başka bir tartışmada Emirgan Korusu civarında deniliyor. Emirgan Korusu'nun civarı denilince nereyi ifade ediyor. Emirgan Korusu deyince Rumeli Kavağı'na kadar gidersin. Emirgan Korusu'nun imara açılmasıyla ilgili kimse, başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi  TOKİ böyle bir şey düşünmedi, düşünmeyecek, düşünülemez." Iztuzu Plajı hakkında da açıklama yapan Güllüce şunları söyledi: "İztuzu'nda işletme olmamalı. Şezlong ve şemsiyeler ile daha önce çok sayıda carettanın ölümüne sebep olunmuş. Biz bu konuyu tamamen Muğla Üniversitesi'ne emanet ediyoruz. Belediye de temizlik gibi konularda üzerine düşeni yapacak ticari amaç gütmeden. Bu sadece İztuzu için geçerli. Zenginliğimiz olan carettalar var. Ama bütün kıyılarda şöyle bir problemimiz var. Boş bıraktığınız zaman herhangi biri değnekçilik yapıyor. O birisi kim sorusuyla muhatap oluyorsunuz. Hiç kiraya vermeyelim bırakalım boş kalsın. O zaman biri geliyor değnekçilik yapıyor. 


Yurt Gazetesi


Geri Dön