Ekonomi

İflasın eşiğine gelen Barcelona tarihinde bir ilk! Tarihi stadın adı ilk kez değişti

İspanya'nın köklü futbol kulübü Barcelona, tarihinde bir ilke imza atarak 65 yıllık Camp Nou Stadı'nın ismini ilk kez değiştirdi.  Spotify ile 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 4 yıllık sponsorluk anlaşması imzalayan Barcelona'nın 1957 yılında faaliyete giren Camp Nou Stadı'nın adı Spotify Camp Nou olarak değişecek

İspanya'nın dünyaca ünlü futbol kulübü Barcelona, ekonomik sıkıntılardan dolayı tarihinde bir ilke imza atarak 65 yıllık dev stadı Camp Nou'nun ismini değiştirdi. Spotify ile 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 4 yıllık sponsorluk anlaşması imzalayan Barcelona'nın 1957 yılında faaliyete giren Camp Nou Stadı'nın adı Spotify Camp Nou olarak değişecek. Spotify ismi ayrıca 2022-2023 sezonundan itibaren erkek ve kadın A futbol takımlarında formaların önünde yer alacak ve antrenman formalarında da kullanılacak. Barcelona, dijital müzik uygulama şirketi İsveç merkezli Spotify ile yapılan sponsorluk anlaşmasından kulübün kasasına ne kadar para gireceğini ise kamuoyu ile paylaşmadı.

 

HER ANLAŞMA İÇİN 65 MİLYON EURO İDDİASI

Yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle UEFA tarafından finansal fair play uygulamasına tabi tutulan Barcelona'nın toplamda 1,3 milyar euroluk borcu bulunuyor ve bunun 389 milyon eurosunu sporcu maaşları oluşturuyor. Parasal kriz nedeniyle yıldız futbolcusu Lionel Messi'yi bile gözden çıkarmasıyla spor kamuoyunda depreme neden olan Barcelona, her ne kadar Spotify ile anlaşmanın detaylarını açıklamasa da İspanyol basını söz konusu rakamı ifşa etti. İspanya'nın önde gelen spor gazetesi Marca, kulübe yakın kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, Barça'nın her anlaşma için 65 milyon euroluk kazanç elde edeceğini iddia etti. Joan Laporta'nın kulüp başkanlığını yaptığı Barcelona'nın Spotify ile yaptığı anlaşmanın yürürlüğe girmesi için Nisan ayı başındaki genel kurul toplantısında oylanıp kabul edilmesi gerekiyor.

 

 

CAMP NOU STADI HAKKINDA 

Avrupa'nın en büyük futbol stadyumu olan Camp Nou İspanya'nın Barselona şehrinde bulunuyor ve 99 bin 354 seyirci kapasitesine sahip. La Liga'nın en önemli takımlarından Barcelona, iç saha maçlarını bu stadyumda yapıyor.

 

Tüm dünyada Camp Nou olarak anılan stadyumun resmî ismi Estadi del Futbol Club Barcelona (FC Barcelona Stadyumu)'dur. Ayrıca Katalonya milli futbol takımının da sahasıdır.

24 Eylül 1957 tarihinde açılan stadyumun hemen yanında, FC Barcelona kulübünün 8 bin 500 kişi kapasiteli kapalı spor salonu Palau Blaugrana, onun yanında da FC Barcelona B'nin maçlarını yaptığı Mini Estadi bulunmaktadır. Stat, barcelona'nın eski stadının büyütülememsi nedeniyle 1954 yılında inşa edilmeye başlanmış ve 3 yılda tamamlanarak 1957'de kapılarını İspanyol seyircilere açmıştır. Stadyumun kapasitesinin 15 bin kişi daha artırılarak 114 bin 354 kişiye çıkarılması hedefleniyor. Eğer bu hedef gerçekleştirilirse Spotify Nou Camp, dünya da May Day Stadyumu ve Salt Lake Stadyumu'nun ardından 3. en büyük stadyum olacak.