30 / 04 / 2024

İGD mütekabiliyete özel bir danışmanlık hizmeti sunuyor!

İGD mütekabiliyete özel bir danışmanlık hizmeti sunuyor!

İstanbul Gayrimenkul Değerleme şirketi (İGD), mütekabiliyet yasasının kabul edilmesiyle birlikte yabancı yatırımcıların mülk edinmesini kolaylaştıracak, yol gösterecek özel bir danışmanlık hizmeti sunuyor



İGD’nin bu özel hizmeti yabancı yatırımcılar için ihtiyaç ve beklentiler çerçevesinde doğru, karlı gayrimenkulün tespit edilmesi satış ve kiralama sırası ve sonrasında resmi, hukuki danışmanlığı da içeriyor.


Yabancıların mülk edinmesinin önünü açan yeni yasanın kabul edilmesinden sonra, Türkiye’de gayrimenkul sektöründe hareketli günler başladı. Uzun zamandır inşaat yatırımcılarının dört gözle bekledikleri yasa istisnai durumlar dışında yabancı yatırımcıların mülk edinmesi önündeki engelleri kaldırsa da Türkiye’de yabancı yatırımcıların gayrimenkul edinmesi o kadar da kolay değil! 


Bu durumu mercek altına İGD’nin, Yönetici Ortağı Celal Erdoğdu, “Bu yasanın çıkması ile birlikte gayrimenkul alım - satımında eksiklikler de daha net görülecek. Yabancıların piyasadaki durumu net bilmemeleri, pek çok projede yaşanan İngilizce ya da farklı dillerde hizmet verecek satış personelinin yetersizliği, satış sonrası tapuda yaşanabilecek sıkıntılar, kiralama rayiçleri bunlardan sadece birkaçı” diyor. 


Tapu işlemlerine kadar asistanlık hizmeti veriyoruz…

Yabancı yatırımcıların mülk edinirken ilk akıllarına gelen sorunun acaba kazıklanıyor muyum? olduğunu belirten Erdoğdu, “Hem yabancı yatırımcıların ilgisini canlı tutmak, hem de onlara güvenli yatırım ortamı sağlamak için İGD olarak özel danışmanlık ve asistanlık hizmeti sunmaya başladık. Bu hizmet kapsamında yabancıların almaya karar verdikleri gayrimenkule ilişkin tüm hukuki durumların incelenmesi, gayrimenkulün değerinin tespit edilmesi, emlak vergisinin belirlenmesi, çöp vergisi ve apartman/site aidatlarının tespiti, kiraya verirse ne kadar kira getireceği, tapu işlemleri sırasında asistanlık hizmeti de bu pakete dahil olacak. Yabancı yatırımcı böylelikle ihtiyaçları ve beklentileri çerçevesinde güvenli yatırım yapıp, hukuki ve resmi yolardan da işlemlerini kolayca halledebilecek” dedi. 


İGD’nin sunduğu paket, yabancılara kendi dilinde gayrimenkul değerleme hizmeti ile raporları kapsıyor.  



Geri Dön