Genel

İGDAşž binasının yıkımına önceki gece başlandı!

İstanbul Ümraniye"deki Alemdağ Caddesi üzerinde bulunan eski İGDAşž binasının yıkımına önceki gece başlandı. Gece boyu süren yıkım çalışmasında kullanılan 100 tonluk inşaat yıkım aracı, 05.00 sıralarında altı katlı Yıldırım İş Merkezi"nin üzerine devrildi

Gece boyu süren yıkım çalışmasında kullanılan 100 tonluk yüksek erişimli inşaat yıkım aracı, 05.00 sıralarında altı katlı Yıldırım İş Merkezi"nin üzerine devrildi. Askıda kalan ve tehlike yaratan makine yüzünden cadde trafiğe kapatıldı. Görgü tanıkları œAracın cadde üzerine düşmemesi büyük bir şans. Can kaybı olabilirdi diye konuştular.
Hürriyet/Safe KIDIK

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

˜100 tonluk facia" çatıya takıldı!..

Ümraniye"de önceki gece eski İGDAşž binasını yıkan 100 tonluk iş makinesi altındaki molozlar kayınca yan yattı. Makinenin kolu 6 katlı bir iş merkezinin çatısına takılı kaldı...

Ümraniye"de eski İGDAşž binasının yıkımında kullanılan 100 tonluk yüksek erişimli inşaat yıkım aracı yan yatınca, makinenin kolu 6 katlı bir iş merkezinin çatısına düştü. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, iş makinesi ve binada maddi hasar meydana geldi.

Alemdağ Caddesi üzerinde bulunan eski İGDAşž binasının yıkımına önceki gece başlandı. Gece boyu süren yıkım çalışmasında kullanılan 100 tonluk yüksek erişimli inşaat yıkım aracı, saat 05.00 sıralarında operatörün çalışması sürerken bir anda yan yatarak, 6 katlı Yıldırım İş Merkezi"nin üzerine doğru devrildi. İş makinesinin kolu çatının üzerinde kaldı. Yakım aracının operatörü makinenin, altına dolgu olarak konulan molozların kayması sonucu yan yattığını açıkladı.

Makinenin cadde üzerine düşmemesinin büyük bir şans olduğunu dile getiren bir vatandaş ise œşžantiye alanlarında daha dikkatli olunması gerekli. Makinenin caddeye düşmesi can ve mal kaybına neden olabilirdi diye konuştu. Olayın gece meydana gelmesi büyük bir faciayı önlerken, askıda kalan makine yüzünden olay yerine yakın bazı sokaklar trafiğe kapatıldı. İş merkezindeki çalışanların binaya girişlerine izin verilmedi.

2 vinç kaldırdı

Dün 2 vinç yardımıyla müdahale edilen iş makinesi düzeltilerek, tekrar paletlerinin üzerine oturtuldu. Türkiye"de az sayıda bulunan yüksek erişimli inşaat yıkım aracı tekrar yan yatmaması için 2 vince bağlanırken, operatörler arızasını gidermek için çalışmaya başladı.
Milliyet