05 / 05 / 2024

İhale aşamasındaki projeler için durdurma kararı!

İhale aşamasındaki projeler için durdurma kararı!

Kamu yatırımlarına yönelik önlem alan Hükümet, ihale aşamasında ve henüz ihaleye çıkılmamış projeleri durdurma kararı aldı.



Hükümet, kamu yatırımlarına yönelik sert önlemler aldı. İhalesi yapılmış ama başlanılmamış, ihale aşamasında ve henüz ihalesine çıkılmamış yapım, onarım ve büyük onarım işlerinin durdurulmasına yönelik karar verildi. Karar, ilgili bakanlık ve kurumlara gönderildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı kapsamındaki ihalelerin durdurulmasıyla, karayolları ve sulama işleri gibi önemli sayılabilecek birçok ihale yarım kaldı. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, durdurulan ihalelerin bedelleri 15 milyar TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu tutarın ihale bedeli olduğu, bütçe açısından yılın kalanındaki tasarruf miktarının düşük seviyede kalacağı öngörülüyor. 

Kamunun, 2019 bütçesi kapsamında devam eden ve ihaleye çıkılacak yapım işlerine önceliklendirme yapılacak. Geçmişte yapılan önceliklendirmelerde, stratejik önem verilen projeler ile yapımı tamamlanmaya yakın işlere ödenekler hızlandırılmış, diğerlerinin ödenekleri kısılmış ya da durdurulmuştu.


Geri Dön