27 / 04 / 2024

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

Muğla Datça'da yapılması planlanan ve bölge halkının doğal yapının bozulacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Datça Yat Limanı Projesi için nihai karar verildi. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerileri için Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 gün görüşe açıldı.



Muğla Datça'da yapılması planlanan ve bölge halkının doğal yapının bozulacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Datça Yat Limanı Projesi için nihai karar verildi. 

ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca (İDK) incelenerek son şeklini aldı. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerilerini almak amacıyla Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 gün görüşe açıldı.

Datça'da T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilmesi planlanan Datça Yat Limanı projesine ilişkin olarak hazırlanan ÇED Raporu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunuldu ve inceleme değerlendirme süreci başlamıştı.

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

Projeye yönelik son olarak 15 Haziran’da İDK toplantısı yapılmıştı. Hazırlanan projeye ilişkin ÇED süreci devam ediyor. Söz konusu projeye ilişkin, halkın katılım toplantısı ve "İnceleme Değerlendirme Komisyonu" toplantısından sonra nihai karar verildi.

Söz konusu rapor halkın görüş ve tavsiyelerini almak üzere Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde on (10) takvim günü görüşe açıldı. 

Çevre Müdürlüğü'ne iletilen görüşler proje hakkında karar alma sürecinde dikkate alınacak. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ya da Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebileceği bilgisine yer verildi.

Planlama alanında “Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi” ve tescilli 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı bulunuyor.

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

DATÇA YAT LİMANI PROJESİ NEDİR?

Proje; Muğla’nın Datça İlçesi, İskele Mahallesi, Azganlı Mevkiinde T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce, Yap-İşlet-Devret modeliyle ihale edilen “Datça Yat Limanı Projesi”nde gerçekleştirilmesi planlanan revizyonları kapsıyor.

Datça Yat Limanı Projesi ilk etapta 57 bin 775 metrekare (408 metrekare sit alanı hariç) kara alanı, 135 bin 89 metrekare deniz alanı olmak üzere toplam 192 bin 864 metrekarelik alanda 426 yat bağlama kapsitesinde planlanmış olup bu doğrultuda hazırlanan ÇED Başvuru Dosyası 22.04.2021 tarihinde Mülga Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’ne e-ÇED portalı üzerinden sunularak ÇED süreci başlatıldı.

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

ÇED SÜRECİ DURDURULMUŞTU

17 Haziran 2021 tarihinde Halkın Katılımı Toplantısı yapılmış, 5 Temmuz 2021 tarihinde ise ÇED Raporu Özel Formatı alınmıştı. Özel format doğrultusunda hazırlanan ÇED Raporu 10 Aralık 2021 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına sunulmuş, 11 Ocak 2022 tarihinde ise 1. İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısı yapıldı. Toplantı sonucunda Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü görüşlerinin eksikliği ve projenin çevresel etkilerine ilişkin eksik değerlendirmelerin tamamlanması için ÇED süreci durdurulmuştu.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

İstanbul'da taksiciler yüzde 65 zam talep etti! Zam kabul edilirse indi-bindi 115,5 TL olacak!

Bakyapı'dan Bursa'ya mobilya alışveriş merkezi geliyor! Mobyland için düğmeye basıldı!


Geri Dön