28 / 04 / 2024

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 



Borsa İstanbul'da işlem gören ve yatırımcıların merakla takip ettiği Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam ediyor. 

Koza Altın İşletmeleri tarafından, Gümüşhane ili, Kürtün ilçesi, Beytarla köyü civarında 595 bin 22 hektarlık maden ruhsat sahasının 20,13 bölümünde açık ocak madenciliği metodu ile kompleks cevherlerin (altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko) çıkarılması planlanmakta.

GÜMÜŞHANE'DEKİ YENİ MADEN OCAĞI NEREDE?

Proje alanı, Gümüşhane il merkezine kuş uçuşu yaklaşık 53 km, Kürtün ilçesine kuşuçuşu yaklaşık 32 km, Beytarla köyüne 5,8 km mesafede yer almakta.Proje alanının çevresinde mevsimsel kullanımlı yaylalar bulunuyor. Bahse konu yaylalar Beytarla köyüne bağlı olup, Taşlık yaylasına kuş uçuşu yaklaşık 115 m, Lorukkayası yaylasına kuş uçuşu yaklaşık 640 m, Ayıbeli yaylasına kuş uçuşu yaklaşık 648 m, Eyüpler yaylasına kuş uçuşu yaklaşık 1,4 km, Taşlıdere yaylasına kuş uçuşu yaklaşık 1,5 km, Hanzar yaylasına kuş uçuşu yaklaşık 2,3 km, Topaloğlu yaylasına kuş uçuşu yaklaşık 2,4 km ve Tozluyurt yaylasına kuş uçuşu yaklaşık 2,9 km mesafe bulunmakta.

GÜMÜŞHANE KÜRTÜN'DEKİ YENİ MADEN OCAĞI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Arazi hazırlama çalışmalarının 6 ay, işletme döneminin 60 ay (5 yıl), rehabilitasyon döneminin ise yaklaşık 6 aylık bir sürede tamamlanması öngörülüyor. Bölgede yürütülen arama çalışmalarının olumlu sonuç vermesi durumunda gerekli izinlerin alınması ile birlikte proje ömrünün uzaması söz konusu olabilecek

5 YILDA 303 BİN 750 BİN TON CEVHER ÜRETİLECEK!

Proje ömrü arazi hazırlık, işletme ve rehabilitasyon çalışmaları ile birlikte yaklaşık 6 yıl olarak öngörülmekte. Söz konusu maden sahasında, proje alanı belirlenen 20,13 hektarlık bölümde açık ocak madencilik yöntemi kullanarak yaklaşık 303  bin 750 ton cevherin 5 yılda üretilmesi planlamakta.

 

Koza Altın Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için start verdi!

Koza Altın, Trabzon Düzköy'de yeni altın madeni açıyor!

Koza Altın,  Adana  Pozantı'da yeni altın madeni açıyor!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön