27 / 04 / 2024

Koza Altın, Trabzon Düzköy'de yeni altın madeni açıyor!

Koza Altın, Trabzon Düzköy'de yeni altın madeni açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Trabzon'da yeni altın ve daha 5 değerli maden ocağı açmak için düğmeye bastı.



Borsa İstanbul'da işlem gören ve yatırımcılar tarafından yakından taakip edilen Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını artırmaya devam ediyor.

Koza Altın İşletmeleri Trabzon'da yeni maden ocağı açmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaptı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başvuru yaptı. Söz konusu projenin maliyeti ise 7 milyon 208 bin 875 TL olarak açıklandı. 

Yatırımcıların yakın markajında olan Koza Altın, 1 Ağustos tarihinde Erzurum'da, 5 Ağustos tarihinde Gümüşhane'de, 23 Ağustos tarihinde Nevşehir'de 19 Ekim tarihinde Adana'da ise  yeni cevher ocağı açmak için düğmeye basmıştı.

 Koza Altın İşletmeleri A.Ş., Trabzon'daki proje alanında altın ve daha 5 maden için açık ocak işletmesi projesinin planlandığını belirtti.

393 BİN 750 TON CEVHER ÇIKARTILACAK

Koza Altın'ın Trabzon'da altın, gümüş, bakır, çinko, demir ve kurşun ocağı projesinin ömrü 5 yıl olarak planlandı. Söz konusu projeden çıkartılacak toplam cevher miktarı 393 bin 750 ton olarak belirlendi.

Koza Altın'ın Trabzon'daki altın, gümüş, bakır, çinko, kurşun ve demir ocağı projesinin toplam alanı 17,23 hektar olarak belirtildi.

Proje kapsamında yılda 12 ay, ayda 26 gün ve 1 vardiya halinde günde 8 saat çalışma yapılacaktır. Projenin hazırlık aşamasında 5, işletme aşamasında ise 15 personelin görev alması planlanıyor. Projenin yaklaşık ömrü 5 yıl olup açık ocak için hazırlık ve bitkisel toprak sıyırma çalışmaları yaklaşık 6 ay sürmesi planlanıyor. 

Koza Altın, Trabzon Düzköy de yeni altın madeni açıyor!

KOZA ALTIN'IN TRABZON'DA YENİ MADEN OCAĞI NEREDE?

Koza Altın'ın yeni maden ocağı,  ; Trabzon İli, Düzköy İlçesi, Çayırbağı-Yusuflu Mahallesi sınırları içinde yer alıyor.  Sahaya ulaşım için sırasıyla; 61-76 Nolu Akçaabat-Düzköy Yolu ve bu yol güzergâhında bulunan Düzköy-Çayırbağı Yolu ve bu yoldan ayrılan mahalle yolları kullanılıyor. Proje alanı, söz konusu 61-76 Nolu Akçaabat-Düzköy Yolu’na kuş uçumu olarak yaklaşık 8,2 km, Trabzon’a 36 km ve Trabzon- Karadeniz Sahil Yolu’na ise 28,5 km mesafede yer alıyor.

Proje alanı çevresinde Düzköy ilçesine bağlı, dağınık vaziyette mahalle yerleşimleri bulunmakta. ÇED Alanına en yakın toplu yerleşim birimi, alanın yaklaşık 137 m batısında yer alan Doğankaya Yaylası.

Koza Altın,  Adana  Pozantı'da yeni altın madeni açıyor!

Koza Altın, Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı!

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Koza Altın düğmeye bastı! Trabzon'a 2 günde 2'nci maden ocağı!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön