28 / 04 / 2024

Koza Altın, Adana Pozantı'da yeni altın madeni açıyor!

Koza Altın, Adana Pozantı'da yeni altın madeni açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Adana'da yeni altın ve daha 4 değerli maden ocağı açmak için düğmeye bastı.



Borsa İstanbul'da işlem gören ve yatırımcıların yakından takip ettiği Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını artırmayı da sürdürüyor. 

Koza Altın İşletmeleri Adana'da yeni maden ocağı açmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaptı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başvuru yaptı. Söz konusu projenin maliyeti ise 6 milyon 250 bin TL olarak açıklandı. 

Yatırımcıların yakın markajında olan Koza Altın, 1 Ağustos tarihinde Erzurum'da, 5 Ağustos tarihinde Gümüşhane'de, 23 Ağustos tarihinde ise Nevşehir'de yeni cevher ocağı açmak için düğmeye basmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için start veren Koza Altın İşletmeleri A.Ş., Adana'daki proje alanında altın ve daha 4 maden için açık ocak işletmesi projesinin planlandığını belirtti.

Koza Altın, Adana Pozantı da yeni altın madeni açıyor!

206 BİN TON CEVHER ÇIKARTILACAK

Koza Altın'ın Adana'daki altın, gümüş, bakır, çinko ve demir ocağı projesinin ömrü 24 ay olarak planlandı. Söz konusu projeden çıkartılacak toplam cevher miktarı 206 bin ton olarak belirlendi.

Koza Altın'ın Adana'daki altın, gümüş, bakır, çinko ve demir ocağı projesinin toplam alanı 226 bin 400 metrekare olarak belirtildi.

Projede arazi hazırlık dönemi 6 ay, işletme dönemi 24 ay ve rehabilitasyon ise 6 ay şeklinde planlandı. Ayrıca projenin işletme sürecinde çalışmalar; senede 12 ay, ayda 26 gün ve günde 8 saat şeklinde gerçekleştirilecek.

Peki Koza Altın'ın yeni maden ocağı nerede? İşte Koza Altın'ın Adana'daki yeni maden ocağının lokasyon bilgisi...

KOZA ALTIN'IN YENİ MADEN OCAĞI NEREDE?

Koza Altın'ın yeni maden ocağı,  Adana  ili, Pozantı ilçesi, Kamışlı Mahallesi'nde yer alıyor. Söz konusu proje alanı; Adana il merkezine 65 kilometre, Pozantı ilçe merkezine 12 kilometre, Ömerli Mahallesi'ne 3,3 kilometre, Yazıcak Mahallesi'ne 6,3 kilometre, Hamidiye Mahallesi'ne 6,3 kilometre, Kamışlı Mahallesi'ne 4,2 kilometre, Fındıklı Mahallesi'ne 3,7 kilometre uzaklıkta yer alıyor. 

 

Koza Altın, Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı!

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Koza Altın düğmeye bastı! Trabzon'a 2 günde 2'nci maden ocağı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön