28 / 04 / 2024

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Cevher Maden sayısını her geçen gün arttıran Koza Altın İşletmeleri Artvin'de yeni maden ocakları açmak için düğmeye bastı.



Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri  (KOZAL) cevher madeni sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.  Koza Altın İşletmeleri Artvin'e yeni maden ocağı açmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaptı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı.

Koza Altın İşletmeleri Artvin Yusufelin'e yeni maden ocakları açıyor. Koza Altın İşletmeleri altın-demir, altın,  ve gümüş-bakır madenleri açmak için harekete geçti. Koza Altın, 1 Ağustos tarihinde Erzurum'da, 5 Ağustos tarihinde Gümüşhane'de, 23 Ağustos tarihinde,  Nevşehir'de ardından ise Trabzon'da yeni cevher ocağI açmak için düğmeye basmıştı.

ARTVİN'E ALTIN-DEMİR MADEN OCAĞI GELİYOR!

Koza Altın İşletmeleri , Artvin İli, Yusufeli İlçesi, Yüncüler Köyü Mevkiinde gerçekleştirilmesi planlanan “S:201000765 Ruhsat No’lu Altın-Demir Madeni Açık Ocak İşletmesi” açıyor. Ömrü süresince yaklaşık 202.500 ton tüvenan cevher üretimi gerçekleştirilmesi planlanlanıyor.

Bu kapsamda 666 bin 377 ton kazı yapılarak kazı neticesinde elde edilecek malzemenin 202 bin 500 ton kısmı cevher, geriye kalan 463 bin 877 ton kısmı ise ekonomik olmayan kayaç malzemesinden meydana gelecek.

Söz konusu projede madenin ekonomik ömrü yaklaşık 3 yıl sürecek, üretim süreleri hariç olmak üzere rehabilitasyon süresi 6 ay olarak planlandı. Planlanan projenin yatırım bedeli 2.850.000 TL’dir.
Söz konusu projenin işletme aşamasında 14 mavi yaka ve 1 beyaz yaka olmak üzere 15 kişi çalışacak. Proje Kapsamında çalışmalar yılda 12 ay, ayda 26 ve günde 8 saat süreyle gerçekleştirilecek.

Koza Altın İşletmeleri'nin ikinci maden ocağı yine Artvin İli, Yusufeli İlçesi, Yüncüler Köyü Mevkiinde  “S:201000763 Ruhsat No’lu Altın-Demir Madeni Açık Ocak İşletmesi” projesi olarak hayata geçirilecek. 

Proje Bedeli 2 milyon 850 bin olan maden ocağının, ömrü süresince yaklaşık 283 bin 500 ton tüvenan cevher üretimi gerçekleştirilmesi planlanıyor.  Bu kapsamda 612 bin 217 ton kazı yapılarak kazı neticesinde elde edilecek. Malzemenin 283 bin 500 ton kısmı cevher, geriye kalan 328 bin 717 ton kısmı ise ekonomik olmayan kayaç  malzemesinden meydana gelecek

Bu proje ile Artvin Açık Ocak madenciliğinden 0,21 ton altın, 30 bin 391 ton demir üretimine olanak verecek cevher üretimi yapılması planlanmakta.

Proje kapsamında arazi hazırlama çalışmalarının 6 ayda tamamlanması planlanmakta olup bu aşamada 15 kişi çalıştırılması öngörülmektedir. Projenin işletme aşamasında ise 15 kişinin çalıştırılması öngörülmekte. Proje kapsamında yılda 312 gün, ayda 26 gün, günde 8 saat üretim yapılması planlanıyor.

Söz konusu proje alanı Artvin İl Merkezine yaklaşık 65 km mesafede olup Yüncüler Köyü merkezine ise yaklaşık 10 km uzaklıkta konumlanıyor.

 Koza Altın Artvin de yeni cevher madenleri açıyor!

ARTVİN'E GÜMÜŞ VE BAKIR MADEN OCAĞI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI!

Koza Altın İşletmeleri yinr Artvin İli, Yusufeli İlçesi, Yüncüler Köyü Mevkiinde gerçekleştireceği “S:200900850 Ruhsat No’lu Gümüş-Bakır Madeni Açık Ocak İşletmesi” projesi için düğmeye bastı. 

Proje kapsamında madenin ekonomik ömrü yaklaşık 1 yıl sürecek ve  üretim süreleri hariç olmak üzere rehabilitasyon süresi 6 ay olarak planlandı. Yapılması planlanan Gümüş-Bakır maden ocağının proje bedeli 2 milyon 2 milyon 850 bin liradır. 

Ömrü süresince yaklaşık 165 bin 409 ton kazı yapılması planlanmakta. Kazı neticesinde elde edilecek malzemenin 82 bin 000 ton kısmı cevher olup geriye kalan 83 bin 409 ton kısmı ekonomik olmayan kaya  malzemesinden meydana gelecek.

Gümüş- Bakır Madeni Açık Ocak madenciliğinden 0,03 ton Gümüş, 427 ton Bakır üretimine olanak verecek cevher üretimi yapılması planlanmakta.

Proje kapsamında arazi hazırlama çalışmalarının 6 ayda tamamlanması planlanmakta olup bu aşamada 15 kişi çalıştırılacak. Proje kapsamında yılda 312 gün, ayda 26 gün, günde 8 saat üretim yapılması bekleniyor.

Söz konusu proje alanı Artvin İl Merkezine yaklaşık 52 km mesafede olup Yüncüler Köyü merkezine ise yaklaşık 10 km uzaklıkta konumlanıyor.

 Koza Altın Artvin de yeni cevher madenleri açıyor!

YENİ ALTIN MADENİ İÇİN START VERİLDİ!

 Koza Altın İşletmeleri, Artvin İli, Yusufeli İlçesi, Yüncüler Köyü Mevkiinde gerçekleştirilmesi planlanan “S:200701029 Ruhsat No’lu Altın Madeni Açık Ocak İşletmesi” projesi için start verdi. 

Söz konusu projede madenin ekonomik ömrü yaklaşık 1 yıl  sürecek olup, üretim süreleri hariç olmak üzere Rehabilitasyon süresi 6 ay’dır. Bölgede yürütülen arama çalışmalarının olumlu sonuç vermesi durumunda proje ömrünün uzaması söz konusu olabilecek.

Ömrü süresince yaklaşık 75 bin 000 ton tüvenan cevher üretimi gerçekleştirilmesi planlanmakta. Bu kapsamda 170 bin 468 ton kazı yapılarak kazı neticesinde elde edilecek malzemenin 75 bin 000 ton kısmı cevher, geriye kalan 95 bin 468 ton kısmı ise ekonomik olmayan kayaç malzemesinden meydana gelecek.

Artvin İlçesi, Yusufeli İlçesi, Üzümbağı Köyü olarak geçmekte. Yapılan arazi çalışmalarında proje alanı Yüncüler Köyü civarında yer almakta olup, bütün hesaplamalar ve değerlendirmeler en yakın yerine göre yapıldı.

Proje kapsamında arazi hazırlama çalışmalarının 6 ayda tamamlanması planlanmakta olup bu aşamada 15 kişi çalıştırılması öngörülmekte. Projenin işletme aşamasında ise 15 kişinin çalıştırılması planlanıyor. Proje kapsamında yılda 312 gün, ayda 26 gün, günde 8 saat üretim yapılması planlanıyor.

Koza Altın düğmeye bastı! Trabzon'a 2 günde 2'nci maden ocağı!

Koza Altın harekete geçti! O kentte yeni altın ocağı açıyor: Beş yılda 506.250 ton cevher hedefi!

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Koza Altın, yeni cevher madeni açıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön