28 / 04 / 2024

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul'a açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor.



Borsa İstanbul'da işlem gören ve yatırımcıların merakla takip ettiği Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını  artırmaya devam ediyor. 

Koza Altın İşletmeleri  tarafından, Gümüşhane ili, Torul ilçesi, Yalınkavak köyü civarında 1976,63 hektarlık S:201500752 numaralı maden ruhsat sahasının 20,76 hektarlık bölümünde açık ocak madenciliği metodu ile altın, gümüş, bakır, kurşun ve çinko çıkarılması planlanmakta. Söz konusu maden ocağının maliyeti 1 milyon 350 bin lira olarak belirlendi.

Proje kapsamında çalışma alanı olarak belirlenmiş olan alan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre 9,47 ha alan tarım ve 11,29 ha orman alanları içerisinde kalmakta olup, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’ne bağlı parsel sorgu sistemine göre 9,5 ha’lık kısmı orman, 7,9 ha’lık kısmı şahıs arazisi ve 3,3 ha’lık kısmı ise hazine arazisi üzerinde kalıyor. 

Koza Altın Gümüşhane Torul a yeni maden ocağı açıyor!

GÜMÜŞHANE'DEKİ YENİ MADEN OCAĞI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Arazi hazırlama çalışmalarının 6 ay, işletme döneminin 24 ay, rehabilitasyon döneminin ise yaklaşık 6 aylık bir sürede tamamlanması öngörülüyor.

Proje kapsamında madenin ekonomik ömrü yaklaşık 2 yıl (24 ay) olup, ömrü süresince yaklaşık 348 bin 257 ton kazı yapılması planlanmakta.

GÜMÜŞHANE TORUL'DAKİ YENİ MADEN OCAĞI NEREDE? LOKASYON BİLGİSİ!

Proje alanı, Gümüşhane ili, Torul ilçesi, Yalınkavak köyü civarında yer almaktadır. Gümüşhane merkezine kuş uçuşu yaklaşık 20 km, Torul ilçesine 13 km, Yalınkavak köyüne bağlı Kaledibi mahallesine 650 metre, Eyüplü mahallesine 670 km ve Keklik mahallesine 1,8 km  mesafede konumlanıyor. 

Koza Altın Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için start verdi!

Koza Altın, Trabzon Düzköy'de yeni altın madeni açıyor!

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön