27 / 04 / 2024

Koza Altın Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için start verdi!

Koza Altın Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için start verdi!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Trabzon Araklı'da yeni bakır madeni açmak için start verdi. 



Borsa İstanbul'da işlem gören ve yatırımcıların heyecanla takip ettiği Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını artırmaya devam ediyor. 

Koza Altın İşletmeleri Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaptı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başvuru yaptı. Söz konusu projenin maliyeti ise 7 milyon 208 bin TL olarak açıklandı. 

Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Koza Altın, 1 Ağustos tarihinde Erzurum'da, 5 Ağustos tarihinde Gümüşhane'de, 23 Ağustos tarihinde ise Nevşehir'de yeni cevher ocağı açmak için harekete geçmişti.

Geçtiğimiz günlerde de Adana'da yeni altın ve 4 değerli madeni açmak için start veren Koza Altın İşletmeleri A.Ş., Trabzon'daki proje alanında bakır madeni açık ocak işletmesi projesinin planlandığını duyurdu. 

TRABZON ARAKLI YENİ MADEN OCAĞI NEREDE? LOKASYON BİLGİSİ!

Proje alanı yakın çevresinde okul, hastane, kütüphane, karayolu, demiryolu bulunmuyor. Sahaya ulaşım için sırasıyla; 61-26 Nolu Araklı-Dağbaşı Yolu, bu yoldan ayrılan Kükürtlü Mahalle yolu kullanılıyor.

 Proje alanı, söz konusu 61-26 Nolu Araklı Dağbaşı Yolu’na kuş uçumu olarak en yakın noktada yaklaşık 110 m, Trabzon’a 34 km veTrabzon- Karadeniz Sahil Yolu’na ise 24,2 km mesafede yer almakta.

Koza Altın Trabzon Araklı da yeni maden ocağı açmak için start verdi!

TRABZON ARAKLI BAKIR MADENİ OCAĞI YAPIM SÜRESİ!

Projenin yaklaşık ömrü 2 yıl olup açık ocak için hazırlık ve bitkisel toprak sıyırma çalışmaları yaklaşık 6 ay sürecek . Açık ocakta gerçekleştirilecek üretim çalışmalarının tamamlanmasının ardından 6 ay içinde rehabilitasyon çalışmalarının tamamlanması planlanmakta.

TOPLAM 110 BİN TON BAKIR CEVHERİ ÇIKARILACAK!

Projesinin amacı Koza Altın Madencilik A.Ş. için pozitif girdi sağlamakla birlikte yerel ve ulusal ekonomiye büyük oranda katkıda bulunmak olup, Proje kapsamında yaklaşık olarak toplam 110 bin ton bakır cevheri çıkartılması planlanıyor.

Proje ile yıllık ortalama 112 bin 978 ton kazı çalışması yapılacak olup bu kazı çalışması ile yıllık ortalama 5 bin000 ton bakır cevheri üretimi gerçekleştirilecek.

Proje ile 13,85 hektarlık proje alanı içinde belirlenen 1,11 hektarlık açık ocak alanında patlatmalı-kademeli üretim yöntem ile yapılacak yıllık ortalama 112 bin 978 ton kazı çalışmasından yıllık ortalama 55 nim 000 ton bakır cevheri üretilmesi planlanmakta. 

Koza Altın, Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı!

Koza Altın Artvin'de yeni cevher madenleri açıyor!

Koza Altın düğmeye bastı! Trabzon'a 2 günde 2'nci maden ocağı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön