27 / 04 / 2024

Koza Altın, Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı!

Koza Altın, Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmayı sürdüren Koza Altın İşletmeleri yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı.



Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını da her geçen gün artırıyor.

Koza Altın İşletmeleri Eskişehir'de yeni maden ocağı açmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaptı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. Söz konusu projenin maliyeti ise 5 milyon 925 bin TL olarak açıklandı. 

Koza Altın, 1 Ağustos tarihinde Erzurum'da, 5 Ağustos tarihinde Gümüşhane'de, 23 Ağustos tarihinde ise Nevşehir'de yeni cevher ocağı açmak için start vermişti. Koza Altın şimdi de Eskişehir'de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı.

Proje konusu faaliyetine ilişkin açıklama yapan Koza Altın İşletmeleri A.Ş. proje alanında Altın ve Gümüş Madeni Açık Ocak İşletmesi Projesinin planlandığını belirtti.

Koza Altın, Eskişehir de yeni altın ve gümüş madeni açmak için düğmeye bastı!

105 BİN TON CEVHER ÇIKARTILACAK

Altın ve Gümüş Madeni Açık Ocak İşletmesi Projesi'nin toplam alanı 219 bin 700 metrekare olarak belirtildi.

Proje kapsamında madenin ekonomik ömrü yaklaşık 1 yıl olup, ömrü süresince yaklaşık 255 bin 480 ton kazı yapılması planlanıyor. Söz konusu kazı neticesinde elde edilecek olan malzemenin 105 bin ton kısmı cevher olup geriye kalan 150 bin 480 ton kısmı ekonomik olmayan kaya malzemesi olarak belirtildi.

Söz konusu proje kapsamında arazi hazırlama çalışmalarının 6 ay, işletme döneminin 12 ay, rehabilitasyon döneminin ise yaklaşık 6 aylık bir sürede tamamlanması planlanıyor.

KOZA ALTIN'IN YENİ MADEN OCAĞI NEREDE?

Koza Altın'ın yeni maden ocağına en yakın yerleşim yeri 4 bin 490 metre mesafede bulunan İğdir Mahallesi merkezindeki konut olarak belirtildi.

Eskişehir İli, Sarıcakaya İlçesi, Bilal Habeşi Mahallesi civarında yer alan proje alanı Eskişehir merkeze kuş uçuşu yaklaşık 35 kilometre, Sarıcakaya ilçesine 4,57 kilometre, Bozaniç Mahallesine 6,17 kilometre ve Mayıslar Mahallesine 6,81 kilometre mesafede bulunuyor.

Söz konusu projede toplam 15 personelin çalışması planlanmakta olup, günde 1 vardiyadan toplam 8 saat, ayda 26 gün ve yılda 312 gün faaliyetlerin sürdürülmesi planlanıyor.

 

Koza Altın harekete geçti! O kentte yeni altın ocağı açıyor: Beş yılda 506.250 ton cevher hedefi!

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Koza Altın, yeni cevher madeni açıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön