28 / 04 / 2024

Koza Altın harekete geçti! O kentte yeni altın ocağı açıyor: Beş yılda 506.250 ton cevher hedefi!

Koza Altın harekete geçti! O kentte yeni altın ocağı açıyor: Beş yılda 506.250 ton cevher hedefi!

Türkiye'nin önemli maden şirketlerinden Koza Altın İşletmeleri A.Ş., yeni bir altın madeni işletmesi için ÇED onayı aldı. Bu kapsamda senede 101.250 ton, ayda 8437,5 ton ve yaklaşık günde 324,5 ton cevherin üretilmesi planlanıyor.



Koza Altın İşletmeleri A.Ş., yeni bir cevher madeni açmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yapmıştı. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci tamamlanan proje hayata geçiyor.

Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısı her zaman arttırıyor. Koza Altın İşletmeleri A.Ş. yeni madenini Manisa'nın Demirci ilçesi Ahatlar mahallesinde hayata geçirecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden (MAPEG) alınan ruhsat üzerinde, yer bilgisi Manisa ili, Demirci ilçesi, Delidemirci köyü olarak belirtildi.

Yapılan arazi çalışmaları sonucunda proje alanı Ahatlar Mahallesi civarında yer alacak. Söz konusu bütün hesaplamalar ve değerlendirmeler en yakın yerleşim yerine göre yapılmıştır. 

Koza Altın harekete geçti! O kentte yeni altın ocağı açıyor: Beş yılda 506.250 ton cevher hedefi!

KOZA ALTIN MANİSA PROJE BEDELİ NE KADAR?

370.000 TL'ye mal olacak proje kapsamında arazi hazırlama çalışmalarının 6 ay, işletme döneminin 60 ay (5 yıl) rehabilitasyon döneminin ise yaklaşık 6 aylık bir sürede tamamlanması hedefleniyor.

Ruhsat sahasında devam etmekte olan arama çalışmalarının olumlu sonuç vermesi halinded gerekli izinlerin alınması ile birlikte proje ömrünün uzaması söz konusu olabilecek. Ayrıca, faaliyet kapsamında, çalışmalar sırasında faaliyet alanında heyelanlara, çukurlaşmalara ve göllenmelere meydan verilmeden arazi topoğrafyasına uygun çalışılacak.

5 SENEDE 506.250 TON CEVHER 

Proje ömrü boyunca, beş (5) sene içerisinde 506.250 ton cevher tüvenan olarak üretilecek olup, senede 101.250 ton, ayda 8437,5 ton ve yaklaşık günde 324,5 ton cevherin üretilmesi planlanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü ilgili kanunu kapsamında nakliye sırasında 25 ton kapasiteli kamyonlar kullanılarak ve bu hesapla günde 13 sefer yapılacak.

Proje alanı ile nakliyenin gerçekleşeceği Ovacık Altın Madeni arasındaki mesafe kuş uçuşu 110 kilomeetre mesafede konumlanacak.

Koza Altın harekete geçti! O kentte yeni altın ocağı açıyor: Beş yılda 506.250 ton cevher hedefi!

KOZA ALTIN MANİSA İŞLETMESİ

Söz konusu projede toplam 34 personel, günde 2 vardiyadan toplam 16 saat, ayda 26 gün ve yılda 312 gün faaliyetlerin sürdürülmesi planlanıyor.

Proje ile açık ocakta cevher çıkarılması işlemlerinde arazi hazırlama çalışmalarının 6 ay, işletme döneminin 5 yıl/60 ay, rehabilitasyon döneminin ise yaklaşık 6 aylık bir sürede tamamlanması bekleniyor.

KOZA ALTIN MANİSA İŞLETİŞ SÜRECİ

Madencilik faaliyeti süresince üretilecek olan cevher, öncelikli olarak sahada belirlenen geçici cevher stok alanında depolanacak. Proje faaliyetleri sırasında elde edilecek cevher, herhangi bir zenginleştirme işlemine tabi tutulmayıp, tüvenan olarak Koza bünyesinde bulunan Ovacık Altın Madeni İşletmesi’ne taşınacak.

Koza Altın harekete geçti! O kentte yeni altın ocağı açıyor: Beş yılda 506.250 ton cevher hedefi!

KOZA ALTIN MANİSA İŞLETMESİ NEREDE KURULACAK?

Proje alanı, Manisa İli, Demirci ilçesi, Ahatlar Mahallesi civarında yer almaktadır. Manisa merkezine kuş uçuşu yaklaşık 110 kilometre, Demirci ilçesine 14 kilometre, Demirci ilçesine bağlı Demirci mahallesine 1,7 kilometre, İsmailler mahallesine 5 Kilometre, Karaisalar mahallesine 3,65 kilometre, Köylüce mahallesine 4,8 kilometre, Sayık mahallesine 5,4 Kilometre ve projeye konu alana en yakın yerleşim yeri olan Ahatlar mahallesine 510 metre mesafede yer alacak.

Yapı denetimiyle 1 milyona yakın bina depreme karşı güvence altında!

Bakan Özhaseki açıkladı: Şehirler hızla afetlere dirençli hale getirilecek!

Ucuz konut arayanlara müjde:  TOKİ  Ankara'da 1.842 TL taksitle konut satıyor! Elinizi çabuk tutun son iki gün!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön