03 / 05 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı: Şehirler hızla afetlere dirençli hale getirilecek!

Bakan Özhaseki açıkladı: Şehirler hızla afetlere dirençli hale getirilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremlerdeki acıları bir daha yaşamamak amacıyla Türkiye'nin deprem kuşağında olduğu gerçeği dikkate alınarak, kentleri bir an önce afetlere dirençli hale getireceklerine vurgu yaptı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 24. yılı dolayısıyla bir mesaj paylaştı. 

Bakan Mehmet Özhaseki, söz konusu mesajında, 17 Ağustos 1999'da meydana gelen yaşamını yitirenleri rahmetle yad etti. 

Bakan Özhaseki, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler ve diğer afetlerde ebediyete hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet diledi. 

Bakan Özhaseki açıkladı: Şehirler hızla afetlere dirençli hale getirilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, açıklamasında "Böylesi acıları bir daha yaşamamak için ülkemizin deprem kuşağında olduğu gerçeğinden hareket ederek şehirlerimizi bir an evvel afetlere dirençli hale getireceğiz. İstanbul başta olmak üzere kentsel dönüşüm çalışmalarımızı hızlandırarak ülkemiz için, milletimiz için sağlam, güvenli konutları el birliğiyle üreteceğiz" ifadelerine yer verdi. 

Bakan Özhaseki, söz konusu mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde afetlere karşı dirençli, yatay mimariye sahip ve iklim dostu konutlar inşa ederek Türkiye Yüzyılı'nın şehirlerinin hep birlikte yapılacağına da dikkat çekti. 

Bakan Özhaseki açıkladı: Şehirler hızla afetlere dirençli hale getirilecek!

Bunun yanı sıra devletin güvence olarak sunduğu Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de yaklaşık 8,3 milyon konutta deprem sigortası henüz yok.

Açıklanan rakamlara göre, Sahip olduğu yaklaşık 16 milyon nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık şehri olan ve ekonominin lokomotifi konumunda bulunan megakent İstanbul'da her 3 konuttan birinin deprem sigortası yok. 

Uzmanların 7,5 ve üzerinde şiddete sahip bir depremin beklendiğine dikkat çektiği İstanbul'da 4 milyon 153 bin adet konuttan 1 milyon 433 bin 355 adedi deprem sigortasız durumda. 

Bölgeler bazında ele alındığında en yüksek sigortalılık oranı yüzde 67 ile Marmara Bölgesinde kaydedilirken; Ege yüzde 59,4 ile ikinci, Doğu Anadolu yüzde 57,8 ile üçüncü sıraya yerleşti. 

Ucuz konut arayanlara müjde:  TOKİ  Ankara'da 1.842 TL taksitle konut satıyor! Elinizi çabuk tutun son iki gün!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Marmara depremi açıklaması: Yakın zamanda olursa Marmara'ya kıyısı olan tüm iller etkilenir

Marmara depremi gecikti! Alman uzmanlar açıkladı: Büyüklüğü 7.4'ü geçebilir! 


Geri Dön