28 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'a özel kentsel dönüşüm

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'a özel kentsel dönüşüm

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da hızlı bir kentsel dönüşümü hedefleyen yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Özhaseki, bu projenin İstanbul'u daha modern ve yaşanabilir bir şehir haline getirmeyi amaçladığını belirtti.



Bakan Özhaseki, Bağcılar Yeni Mahalle 1538. Sokak'taki "Kentsel Dönüşüm Kapsamında Toplu Yıkım Töreni"nde yaptığı konuşmada, İstanbul'da yapılmaya başlanan Kentsel Dönüşüm hakkında bilgiler verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün üç temel bileşeni olduğunu vurgulayarak, Bakanlık, belediyeler ve vatandaşların bu süreçte önemli roller üstlendiğini belirtti.

Özhaseki, kentsel dönüşüm projelerine katkı sağlamayan belediye başkanlarına eleştirilerde bulunarak şunları ifade etti:

"Üzülerek görüyoruz ki bazı belediye başkanları bu meseleye gereken önemi vermiyorlar, sanki kentsel dönüşüm ihtiyacı yokmuş gibi davranıyorlar. Dışarıda vakit geçiriyorlar, diğer konularla ilgileniyorlar ancak riskli bölgelerde gereken çalışmayı yapmıyorlar. Değerli vatandaşlarımız, unutmayın ki kentsel dönüşümün üçüncü ayağı sizlersiniz ve en önemli ayağı da sizlersiniz. Belediye başkanlarını bu konuda sıkıştırmanız önemlidir. Onlara, 'Neden kentsel dönüşüm yapmıyorsunuz? Evlerimiz risk altında, siz neredesiniz?' gibi sorular sorun. Belediye başkanları, vatandaşlarla bu sürecin planlamasını yapmalıdır. Ardından bakanlığa gelerek, hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, bu işi birlikte yapmamız gerektiğini bilmelidirler. Çünkü bu ülke hepimizin, bu vatandaşlar da bizimdir. İnşallah bu çaba ve işbirliği ile yol haritamızı başarıyla sürdüreceğiz."

İSTANBUL'A ÖZEL KENTSEL DÖNÜŞÜM

Özhaseki, İstanbul'u özel bir genel müdürlüğe dönüştürmeyi planladıklarını ve bu genel müdürlüğün sadece İstanbul ile ilgileneceğini söyledi. Bu birimin kendi bütçesi olacak ve gece-gündüz İstanbul'un dönüşümü için çalışacak. Ayrıca, bu projenin finansmanını sağlamak amacıyla hazine arazilerini değerlendireceklerini ve elde edilen gelirleri sadece kentsel dönüşüm için kullanacaklarını ifade etti.

Bakan Özhaseki, rezerv alanlar oluşturarak İstanbul'da yaklaşık 350 bin yeni konut inşa etmeyi planladıklarını da ekledi. Bu yeni konutlar, riskli bölgelerden insanları taşıyarak boşalan alanları da ilçe belediyelerinin sosyal donatılar için kullanabileceği yerlere dönüştüreceklerini belirtti. Bu kapsamlı proje ile İstanbul'un kentsel dönüşümü hızlandırılacak ve şehrin yaşam kalitesi artırılacak.

BAĞCILAR'DA 19 BİN 946 BAĞIMSIZ BİRİMİN YIKIMI YAPILDI

Bağcılar ilçesinde toplam 19.946 bağımsız birim yıkım işlemine tabi tutuldu.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, geniş bir alana yayılan bu kentsel dönüşüm hamlesini başlattıklarını ifade ederek, çalışmaların tamamlandığında hak sahiplerine yeni konutlarını teslim edeceklerini belirtti.

Resmi açılış konuşmalarının ardından Büyük Özlem, Cihankent, Atabek, Topakent ve Yeşil Yuvam siteleri ile Kemalpaşa Mahallesi'nde bulunan 1474. Sokak ve 15 Temmuz Mahallesi'nde yer alan 1466. ile 1467. Sokak'ta eş zamanlı olarak yıkım işlemi başlatıldı. Yıkımın gerçekleştirildiği alanların yerine, güvenli, çağdaş ve konforlu konutlar inşa edilecek.

Ayrıca, 2012 yılından bu yana Bağcılar ilçesinde 19.946 bağımsız bölümün yıkımının tamamlandığı ve şu anda 1236 bağımsız bölümün onay ve tebligat süreçlerinin devam ettiği, 737 bağımsız bölümün ise yıkım çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Bu kampanya kaçmaz! İster Toyota C-HR Hybrid'i 120 bin TL daha ucuza alabilirsiniz!

Ayçiçek yağında bomba indirim: Yetişen büyük indirimi kapacak!

Tüp fiyatları zirveyi gördü: İşte Aygaz, İpragaz, Bizimgaz 1 Ekim güncel fiyatları
 


Geri Dön