26 / 06 / 2024

Bakan Özhaseki çağrı yaptı! Belediye başkanları "dirençli ev" yapmalı...

Bakan Özhaseki çağrı yaptı! Belediye başkanları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Durmadan diyorum ki; 'A'dan Z'ye bütün partilerin belediye başkanları, Allah rızası için gelin, bu ülkeyi, bu evleri daha dirençli hale getirelim. Depreme hazırlık yapalım." dedi.



TOKİ'nin Kayaönü Mahallesi'nde yapacağı sosyal konut alanını inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yetkililerden bilgiler aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı MehmetÖzhaseki, "CHP ile yeni bir dönem başlıyor mu?" sorusu üzerine ise parti olarak kendilerinin aynı yerde durduklarını ve kendisinin her iki bakanlık döneminde de kentsel dönüşüme önem verdiğini kaydetti.

Öte yandan, İstanbul, İzmir, Sakarya ve deprem bölgesine sürekli gittiğine değinen Özhaseki, konuşmasında; "Durmadan diyorum ki 'burası bir deprem ülkesi, gelin beraber kentsel dönüşümü yapalım.' Siz hiç,'A partililer gelsin B partililer gelmesin' dediğimi duydunuz mu? Durmadan diyorum ki; 'A'dan Z'ye bütün partilerin belediye başkanları, Allah rızası için gelin, bu ülkeyi bu evleri, daha dirençli hale getirelim. Depreme hazırlık yapalım.' Şu ana kadar bize gelmiş, 'evet kentsel dönüşüm yapacağım' diyerek müracaat etmiş bir tek Allah'ın kulu geri çevrilmiş mi acaba? Böyle bir örnek var mı? Yani bundan sonra da biz aynı yerde duruyoruz, aynı hizmeti yapacağız. Eşit şekilde devam ettireceğiz ama inşallah insanların birçoğu kafalarındaki tabuları yıkarak gelirler de önümüze bakarız." diye konuştu.

Bakan Özhaseki çağrı yaptı! Belediye başkanları "dirençli ev" yapmalı...

KENTSEL DÖNÜŞÜN EN BÜYÜK ÇABAMIZDIR

Kentsel dönüşüm ile ilgili olarak çabalarının olduğunu da özellikle vurgulayan Bakan Özhaseki, şöyle devam etti: "Her yerde koşturuyoruz ama bir taraftan da sosyal konut projeleri kapsamında Kayseri için kuraları çekilmiş, vatandaşların yapılması icap eden evler var. Bunlar bir müddet depremden dolayı aksadı. Bu dönemde de arkadaşlarımızla bir program yaptık. Kura çektiğimiz ilçelerde de bir an önce  TOKİ  olarak konutlarını yapalım diye ve burada TOKİ başkanımız da bulunuyor. Buna göre, kentsel dönüşüm başkanımız da zaten Pınarbaşılı ile hali ile  o da geldi. Beraber el ele vererek inşallah burada 200 konutun temelini yakında atacağız. Herhalde ihalesi 20 gün sonra. Diğer ilçelerimizde de üç aşağı beş yukarı aynı şekilde devreye aldık. Kayseri bu dönemde epeyce TOKİ'den istifade edecek." diye konuştu.

Bakan Özhaseki vatandaşı uyardı: Kentsel dönüşüme engel olmak isteyenlere prim vermeyin! 

Bakan Özhaseki açıkladı! Bu sene sonuna kadar 200 bin konutun teslimi yapılacak...

Bakan Mehmet Özhaseki'den, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eleştirilerine cevap!


Geri Dön