20 / 05 / 2024

Bakan Özhaseki vatandaşı uyardı: Kentsel dönüşüme engel olmak isteyenlere prim vermeyin! 

Bakan Özhaseki vatandaşı uyardı: Kentsel dönüşüme engel olmak isteyenlere prim vermeyin! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve vatandaşlara uyarı yaptı. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklaması...



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, dün basın mensupları ile beraber Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Hatay'a gitti. Saha ziyaretleri gerçekleştiren Bakan Özhaseki, Emek Aksaray Mahallesi'ndeki çalışma alanında da incelemeler yaptı. 

Bakan Mehmet Özhaseki, incelemeler sırasında 2017 yılında Emek-Aksaray Mahallesi'nde kentsel dönüşüm hayata geçirecekleri zaman nasıl engellendiğine ilişkin hikâyeyi medya temsilcilerine anlattığı videoyu, sosyal medya hesabından paylaştı. 

Bakan Özhaseki vatandaşı uyardı: Kentsel dönüşüme engel olmak isteyenlere prim vermeyin! 

Bakan Mehmet Özhaseki, paylaştığı video ile ilgili yaptığı açıklamasında "Bir önceki bakanlık dönemimde, 2017 yılında, Emek Aksaray Mahallesi'ne kentsel dönüşüm yapmak için gittiğimde, belli gruplar kentsel dönüşüme engel oldular; kentsel dönüşümü yaptırmadılar" ifadelerine yer verdi. 

6 Şubat depremlerinde ise mahallenin yıkıldığına dikkat çeken Bakan Özhaseki, "Canlarımızı kaybettik. Yitirdiğimiz her bir insanımızın acısını yüreğimizin en derininde hissediyoruz. Rabbim mekânlarını cennet eylesin" diye konuştu. 

Bakan Özhaseki vatandaşı uyardı: Kentsel dönüşüme engel olmak isteyenlere prim vermeyin! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamasında Hatay temaslarına da değindi. "Kentsel dönüşümde ülkemizin simgesi durumuna gelen  Emek Aksaray Mahallemizde sağlam ve güvenli konutlarımızı hızla inşa ediyoruz" diyen Bakan Özhaseki, "Basın camiamızın değerli mensuplarına da Emek Aksaray Mahallemizi, konutlarımızı sahada açıkladık" şeklinde konuştu. 

Bakan Mehmet Özhaseki, "Yeni yuvalarımızı en kısa sürede tamamlayıp hemşehrilerimize teslim edeceğiz inşallah. Bu vesileyle vatandaşlarımızdan bir kere daha istirham ediyorum, kentsel dönüşüme engel olmak isteyen belli kesimlere prim vermeyin" dedi ve kentsel dönüşümün bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti. 

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7'den büyük ikiz depremlerde, 53 binden fazla kişi hayatını kaybetti ve 11 şehirde büyük yıkım yaşandı. Söz konusu depremlerin ardından, afet konutlarının ve köy evlerinin inşaları devam ederken, ülke genelinde kentsel dönüşümün hızlanması için de çalışmalar başladı. 

Büyük depremin beklediği İstanbul'da, 'Yarısı Bizden Kampanyası' hayata geçirildi. Söz konusu kampanya ile, başvuru yapanlara hibe ve kredi sağlanarak evlerini dönüştürmelerine olanak tanınıyor. 

Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor! İmar para cezası vatandaşa iade edilir mi?

Yabancılara gayrimenkul satışı Meclis gündeminde! Yabancıya gayrimenkul satışı destek uygulaması hedefine ulaştı mı?

Sosyetenin ünlü çifti Can Has ve Ahu Has, ev sahibine rayicin 10'da 1'i kira ödüyor!


 


Geri Dön