20 / 05 / 2024

Sosyetenin ünlü çifti Can Has ve Ahu Has, ev sahibine rayicin 10'da 1'i kira ödüyor!

Sosyetenin ünlü çifti Can Has ve Ahu Has, ev sahibine rayicin 10'da 1'i kira ödüyor!

Sosyete dünyasının tanınmış isimlerinden Can- Ahu Has kiracı olarak oturdukları konutun sahibiyle davalık olmuştu. Temmuz 2023'te boşatmaları gereken dairede hala oturan Has çiftinin, 1 milyon TL'lik evde 152 bin TL kiraya oturdukları için çıkmak istemedikleri gündeme geldi. 



Geçtiğimiz Aralık ayında sosyetenin ünlü çifti Can Has ile eşi Ahu Has'ın, Zincirlikuyu'daki meşhur rezidansta kiracısı oldukları evin sahibiyle mahkemelik oldukları gündeme gelmişti. 

Can Has ile eşi Ahu Has'ın Temmuz 2023 tarihinde boşaltmaları gereken dairede hala oturdukları ve konut sahiplerini çileden çıkarmaya kararlı oldukları ileri sürüldü. 

Sosyetenin ünlü çifti Can Has ve Ahu Has, ev sahibine rayicin 10 da 1 i kira ödüyor!

Sabah Gazetesi'nden Bülent Cankurt'un haberine göre; Can Has ile eşi Ahu Has'ın, Zincirlikuyu'daki rezidanstan çıkmamak için her türlü yasal yola başvurdukları ancak açtıkları tüm davaları kaybettikleri belirtiliyor. 

Çiftin, evi boşaltmaya hiç niyeti olmadığı söylenirken, yakın çevrelerine, "Ev bulamadık, o yüzden çıkmıyoruz" dedikleri ileri sürülüyor. 

Ancak sosyetede konuşulanlara göre çiftin sebebinin tamamen duygusal olduğu belirtildi. Çünkü Has çifti, 550 metrekarelik Boğaz manzaralı ev için 152 bin TL kira ödüyor. 

Bu evin muadilinin kirası ise 1 milyon TL seviyesinden başlıyor. Bu nedenle Can Has ile Ahu Has çiftinin evden çıkmamak için ellerinden geleni yaptıkları belirtiliyor. 

Sosyete, merhum hayırsever iş insanı Kadir Has'ın manevi oğlu olan Can Has'a ve eşine bu yaptıklarını hiç yakıştırmasa da çift pek oralı olmuyor. 

Sosyetenin ünlü çifti Can Has ve Ahu Has, ev sahibine rayicin 10 da 1 i kira ödüyor!

2022 yılında ev kiraları için getirilen yüzde 25 zam sınırı aslında kiracıyı fahiş bedellerden korumayı amaçlıyordu. Ancak, söz konusu sınırlama sebebiyle birçok ev sahibi mağdur oldu. 

Mağdur ev sahipleri, sık sık sosyal medya üzerinden kiracılarının evlerinde bedavaya oturduğunun altını çiziyor, rayiç bedellerden çok düşük ödenen kiralar için çözüm talep ediyor. İlk çözüm talebi de yüzde 25 zam sınırının kaldırılması. 

Birçok ünlü de kira anlaşmazlığı ile gündeme geldi. Sosyal medya fenomeni Selen Pınar Işık, Hazal Kaya'nın annesi, Demet Akalın, Tuba Ünsal bu isimler arasında yer alıyor. 

İnşaat sektöründe sıvacılardan sonra şimdi de karotçular gündemde! Aylık maaşları 250 bin TL'ye kadar çıkıyor!

Süheyl Batum'dan Florya projesi açıklaması: Daireleri metrekaresi 10 bin dolardan satsak 1 milyar 100 bin dolar eder!

Kapalıçarşı altın fiyatları! 22 ayar gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL? Reşat 2,5'luk 22 ayar kaç lira? 


Geri Dön