27 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki açıkladı, bugüne kadar 2,2 milyon konutu dönüştürdük

Bakan Özhaseki açıkladı, bugüne kadar 2,2 milyon konutu dönüştürdük

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne kadar 2 milyon 200 bin konutun hızla dönüşümünü gerçekleştirdik. Şu anda sahada da 400 bin konutumuzun dönüşümüne hızla devam etmekteyiz." diye konuştu.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki şu detayları belirtti.

2020 yılında İzmir'de meydana gelen depremin daha dün gibi akıllarda olduğunu kaydeden Bakan Özhaseki, “Bir daha aynı acıları yaşamamak için kentsel dönüşüm çalışmalarımızı son sürat sürdürüyoruz. Ülkemizi başta deprem olmak üzere tüm afetlere karşı hazırlıklı hale getirmek için çalışıyoruz. Buna göre ülkemiz genelinde sağlıksız ve riskli yapı stokunu hiç vakit kaybetmeden dönüştüreceğiz. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında yer alan bugüne kadar 2 milyon 200 bin konutu dönüştürdük. Şu anda sahada da 400 bin konutumuzun dönüşümüne hızla devam etmekteyiz. Buna göre Türkiye'de gece ve gündüz demeden çalışarak bizler sağlam, güvenli, Sıfır Atık uyumuolan ve iklim dostu konutlarımızı üretmeyi sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki açıkladı, bugüne kadar 2,2 milyon konutu dönüştürdük

KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDİR?

Kentsel dönüşüm rezerv alanda yer alan binalar yıkılıp başka bir alanda bina inşa edilirken, zemini sağlam olan bölgelerde yerinde dönüşüm olaral yapılır. Riskli yapı olduğu görülen binalar yıkılır ve aynı sahada yeniden inşa edilir. Buna göre yerinde dönüşüm olarak bilinen bu durumda binalar yeni imar ve deprem mevzuatına uygun olarak inşa edilir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN BİNANIN YAŞI NE OLMALI?

Kentsel dönüşüm hangi yapıları kapsıyor? Ülkemiz genelinde sağlam ve güvenli olmayan tüm binaları kapsamaktadır. Öte yandan 50 yaşın üzerinde veya 1999 senesinden önce yapılmış ise binanız riskli olabilir. Böylece Kentsel Dönüşüm Yasası'ndan yararlanabilirsiniz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM EN AZ KAÇ METREKARE OLMALIDIR?

Bir yerin kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilân edilebilmesi için; o yerin belediye veya mücavir alan sınırları içerisinde bulunması ve en az elli bin metrekare olması gerekmektedir.Kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanlarında bulunan yapıların boşaltılması, yıkımı ve kamulaştırılmasında anlaşma yolu esastır.

Kentsel dönüşüm yasa teklifi yarın meclise geliyor!

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? Evini dönüştürecekler dikkat!


Geri Dön