28 / 04 / 2024

Murat Kurum: 2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şimdi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta!

Murat Kurum: 2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şimdi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta!

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şidmi sıra İstanbul'daki 650 bin konutta" dedi. İşte Kurum'un o açıklamaları...



Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı bir canlı yayında gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, İstanbul'un ve İstanbulluların 31 Mart'ta gerçek belediyecilik ile tanışacağının, herkesin kendisi için dertlenen İstanbul'un deprem sorunuyla ilgili mücadele eden, öbür tarafta ulaşım çilesini ortadan kaldıran ve İstanbulumuzun her medeniyetin, kültürün, inancın burada özgürce yaşadığı huzurlu bir mega kenti beklediğinin altını çizdi. 

Murat Kurum, söz konusu açıklamasında en çok dinledikleri şikayetin ulaşım olduğunu belirtti ve "Bir de şunu duyuyoruz, İstanbul'da bir deprem endişesi mevcut, bilim insanlarımızın da ifade ettiği olası depremle ilgili konutlarının bir an önce yenilenmesini bekleyen vatandaşlarımız var, bunu da çok duyuyoruz, 'evimizi bir an önce gelin dönüştürün' diye bize açıkçası bunu belirtiyorlar. Bunun dışında sokak hayvanlarını, taksi meselesini, sosyal yardımlardaki adaletsizliği, yeşil alan yetersizliğini duyuyoruz, gençlerin kütüphane eksikleri, spor alanıyla ilgili eksikleri, kültür sanat alanında yeni kültür merkezi ihtiyaçları gibi pek çok ihtiyacı bize belirtiyor" ifadelerini kullandı. 

Murat Kurum: 2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şimdi sıra İstanbul daki 650 bin konutta!

2 MİLYON 200 BİN KONUT DÖNÜŞTÜ, 173 BİN KONUT ŞU AN DÖNÜŞÜYOR

Murat Kurum,  insanların göz ardı edildiği, problemleriyle birebir uğraşılmadığı bir yönetim anlayışıyla karşı karşıya olduğunu İstanbul'un 39 ilçesinin söylediğine dikkat çekti. 

Bakanlığı dönemindeki hizmetler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kurum, İstanbul'da 39 ilçede başlattıkları kentsel dönüşüm şantiyesine ilişkin "173 bin konut şu an İstanbul'da dönüşüyor. Öyle onların yaptığı gibi 5 senede 5 bin konut değil, 173 bin konut. Hem 80 şehre çalışmışız ve bu kapsamda  TOKİ  ile 1 milyon 250 bin konut rakamına ulaşmışız ve tüm Türkiye'de 2 milyon 200 bin konutun dönüşümünü yapmışız. Bugüne kadar İstanbul'da 800 bin konutun dönüşümü sağlanırken 173 bin konutun inşası sürüyor" diye konuştu.

Murat Kurum: 2 milyon 200 bin konutu dönüştürmüşüz, şimdi sıra İstanbul daki 650 bin konutta!

İBB Başkan adayı Murat Kurum, Tuzla'daki hemen hemen her mahallede kendilerinin izlerinin görüleceğini belirterek, "Pendik'te en büyük kentsel dönüşüm projesine start verildiğini görürsünüz. Kartal'da Taşocağı'nın bir Millet Bahçesi'ne çevrildiğini ve ilçede sosyal konutların yapıldığını görürsünüz. Kadıköy Fikirtepe'de yarım kalmış inşaatların 15 bin konutluk şantiyenin bugün tamamlanma aşamasına geldiğini görürsünüz. Üsküdar'da Çamlıca eteklerinde Ferah Mahallesi'nde, Kirazlıtepe'de eserimizi görürsünüz. Beykoz'un bütün mülkiyet problemi Bakanlık nezdinde çözülmüş, Beykoz Tokatköy'deki dönüşümü görürsünüz" şeklinde konuştu.

Kurum, kendilerine Beyoğlu Okmeydanı'nda bize dediler ki o zaman 'Buraları Katarlılara satacaklar?' dendiğini anımsattı ve bölgede Katarlı bulunmadığının, orada oturanların orada olduğunu belirtti. 

İstanbul'un 39 ilçesinin 964 mahallesinde Türkiye'de olduğu gibi izlerinin olduğuna vurgu yapan Kurum, kendilerinin yarı zamanlı belediyecilik yapmadıklarını, sokakta ve milletin içinde olduklarını, hep el ele verdiklerini vurguladı. 

Kurum, söz konusu açıklamasını "Dolayısıyla biz geçmişte yaptık, şu an tek motivasyonumuz yalnızca İstanbul. İstanbul'a odaklanacağız. Dolayısıyla 650 bin konutu İstanbul'da dönüştürmek zorundayız. Bu bir milli güvenlik meselesi" diyerek tamamladı. 

Yeni emeklilere milli gelir zammı müjdesi geldi, tüm hesaplar baştan sona değişti! Bakın maaşlara ne kadar zam gelecek? 

Mert Başaran borsaya yeni girenleri uyardı: Giden gitsin, panik yapma!

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!


Geri Dön