27 / 04 / 2024

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını artırıyor. Son olarak Erzurum ve Gümüşhane'de maden ocağı açmak için ÇED başvurusu yapan şirket, Nevşehir için harekete geçti.



Koza Altın maden ocağı açma faaliyetlerine devam ediyor. Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısı gün geçtikçe artırıyor. Ağustos ayının başından bu yana 3 yeni atın ocağı açmak için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusu yapan şirket Nevşehir için düğmeye bastı.

Koza Altın İşletmeleri A.Ş., Nevşehir'de yeni bir cevher madeni açmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaptı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı.

Koza Altın, 1 Ağustos'ta Erzurum'da, 5 Ağustos'ta ise Gümüşhane'de yeni cevher ocağı açmak için ÇED sürecini başlattı. Ayrıca Manisa ili için yapılan ÇED başvuru süreci onayı aldı. Başvuru süreci başlayan 3 projeden toplam 865 bin 750 ton cevher üretilmesi planlanıyor.

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

ERZURUM'DA YILDA 70 BİN TON ÇIKARILACAK

Proje kapsamında 5 yılda toplam 355 bin ton cevher çıkartılacak. Altın Madeni Ocak İşletme Projesi kapsamında 1. yıl 70 bin 927, 2. yıl 70 bin 960, 3. yıl 71 bin 62, 4. yıl 70 bin 897, 5. yıl 71 bin 154 olacak şekilde toplam 355 bin ton cevher üretilmesi planlanıyor.

GÜMÜSHANE'DE YILLIK 60 BİN 750 TON CEVHER ÜRETİLECEK

Proje kapsamında toplam 303 bin 750 ton cevher çıkartılacaktır. Proje ile yıllık ortalama 130 bin 519 ton kazı çalışması yapılacak olup bu kazı çalışması ile yıllık ortalama 60 bin 750 ton cevher üretilmesi planlanıyor. 

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

GÜMÜŞ, BAKIR, KURŞUN VE ÇİNKO

Proje konusu faaliyetine ilişkin açıklama yapan Koza Altın İşletmeleri A.Ş. proje alanında Kompleks Cevher Madeni (gümüş, bakır, kurşun ve çinko) açık Ocak İşletmesi Projesinin planlandığını belirtti.

Ruhsat alanının 11.866.300 metrekare olacağı kaydedilen projenin maliyetinin  1.850.000 TL olacağı bildirildi.

Proje süresinin arazi hazırlık, işletme ve rehabilitasyon çalışmaları ile birlikte yaklaşık 4 sene olarak devam edeceği kaydedildi.

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

3 YILDA 450 BİN TON ÇIKARILACAK

Şirket tarafından yapılan açıklamada söz konusu proje kapsamında yaklaşık 450.000 ton cevherin 3 senede üretilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında arazi hazırlama çalışmalarının 6 ay, işletme döneminin 36 ay (3 yıl) rehabilitasyon döneminin ise yaklaşık 6 aylık bir sürede tamamlanması öngörülüyor.

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

KOZA ALTIN NEVŞEHİR OCAĞI NEREDE AÇILACAK

Proje alanı, Nevşehir İli, Ürgüp İlçesi, Başdere Köyü civarında yer alıyor. Nevşehir merkezine kuş uçuşu yaklaşık 32 kilometre, Ürgüp ilçesine kuş uçuşu yaklaşık 18 kilometre, Ürgüp İlçesi Başdere Köyü kuş uçuşu yaklaşık 1,9 kilometre, Ürgüp İlçesi Demirtaş Köyü kuş uçuşu yaklaşık 4 kilometre, Altunhisar İlçesi Akçaören Köyü kuş uçuşu yaklaşık 6,5 kilometre, Kayseri İli İncesu İlçesi kuş uçuşu yaklaşık 8,9 kilometre, Kayseri İli İncesu İlçesi Organize Sanayi Bölgesi kuş uçuşu yaklaşık 4,8 kilometre ve Kayseri İli İncesu İlçesi Sultansazı Mahallesi kuş uçuşu yaklaşık 8 kilometre mesafede konumlanıyor.

Koza Altın harekete geçti! O kentte yeni altın ocağı açıyor: Beş yılda 506.250 ton cevher hedefi!

Koza Altın, yeni cevher madeni açıyor!

Koza Altın, yeni altın ocağı açıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön