30 / 04 / 2024

Koza Altın, yeni altın ocağı açıyor!

Koza Altın, yeni altın ocağı açıyor!

Türkiye'nin önemli maden şirketlerinden Koza Altın İşletmeleri A.Ş., yeni bir altın madeni işletmesi için resmi başvuruyu yaptı. 5 yıllık süreçte 355 bin ton cevher çıkarılması hedefleniyor. 



Koza Altın İşletmeleri A.Ş., yeni bir altın madeni işletmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaptı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. 

Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) altın ocağı sayısını artırıyor. Koza Altın İşletmeleri A.Ş. yeni altın ocağını Erzurum'un Karayazı ilçesi Akdağ Köyü, Uğurlu Komu Mezrası'nda açacak.

2 MİLYON 850 BİN TL'LİK YENİ YATIRIM

2 milyon 850 bin TL'ye mal olacak projede açık ocak üretimi 5 yıl (60 ay) olacak şekilde planlandı. Üretim süreci hariç olmak üzere rehabilitasyon süresi de 6 ay olarak belirtildi.

Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Altın Madeni Ocak İşletme Projesi'nin alanı 203 bin 200 metrekare, açık ocak alanı 19 bin 400 metrekare, cevher depolama alanı 4 bin 300 metrekare, pasa (EOK) depolama alanı 4 bin 600 metrekare , bitkisel toprak depolama alanı 4 bin 600 metrekare şeklinde planlandı.

Koza Altın, yeni altın ocağı açıyor!

YILDA 70 BİN TON ÇIKARILACAK

Proje kapsamında 5 yılda toplam 355 bin ton cevher çıkartılacak. Altın Madeni Ocak İşletme Projesi kapsamında 1. yıl 70 bin 927, 2. yıl 70 bin 960, 3. yıl 71 bin 62, 4. yıl 70 bin 897, 5. yıl 71 bin 154 olacak şekilde toplam 355 bin ton cevher üretilmesi planlanıyor. 

Koza Altın İşletmeleri Erzurum projesiyle şirket gelirlerini artırırken, yöresel kalkınmaya da katkı sağlamayı amaçlıyor. Ocakta çalıştırılacak personel yerel halktan seçilecek. 

5 sene üretim yapılması planlanan Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Altın Madeni Ocak İşletme Projesi'nin işletme aşamasında 15 kişinin çalıştırılması öngörülüyor. Yine verilen detaylara göre, proje kapsamında yılda 312 gün, ayda 26 gün, günde 8 saat üretim yapılacak.

ARAZİ OCAK İÇİN HAZIR HALE GETİRİLECEK

Erzurum'un Akdağ Köyü'nde açılacak olan ocağın tarım alanı, orman alanı, planlı alan, su yüzeyi üzerine kurulacağı belirtildi.

Planlanan üretime başlamadan önce proje sahasında yüzeyde bulunan bitkisel toprak sıyrılacak. Sıyrılan bitkisel toprak üretim çalışmaları tamamlandıktan sonra gerçekleştirilecek peyzaj işlerinde kullanılmak üzere proje sahası içerisinde uygun geçici şekilde depolanacak. Proje kapsamında herhangi bir hafriyat çalışması gerçekleştirilmeyecek.

KOZA ALTIN ERZURUM AKDAĞ KÖYÜ ALTIN OCAĞI NEREDE KURULACAK?

Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Altın Madeni Ocak İşletme Projesi Erzurum'un Karayazı ilçesi Akdağ Köyü, Uğurlu Komu Mezrası'nda açılacak. İşletmeye en yakın konut kuş uçuşu 260 metre mesafede yer alıyor. Proje alanı Akdağ Mahallesi'ne ise yaklaşık 3 bin 50 metre uzaklıkta bulunuyor.

Merkez Bankası, 3 ayda 132 ton altın sattı!

Koza Altın, Kayseri'de altın madeni için 21 Milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdi!

Koza Altın'dan 760 milyon liralık gayrimenkul satışı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön