29 / 04 / 2024

Koza Altın, yeni cevher madeni açıyor!

Koza Altın, yeni cevher madeni açıyor!

Türkiye'nin önemli maden şirketleri arasında yer alan Koza Altın İşletmeleri A.Ş., yeni bir cevher madeni açmak için resmi başvuruyu yaptı. 



Koza Altın İşletmeleri A.Ş., yeni bir cevher madeni açmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaptı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı. 

Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısı artırıyor. Koza Altın İşletmeleri A.Ş. yeni madenini Gümüşhane Torul İlçesi, Yıldız Köyü'nde açacak.

370 BİN TL'LİK YENİ YATIRIM

370 bin TL'ye mal olacak proje için açık ocak üretimi 5 yıl (60 ay) olacak şekilde planlandı. Üretim süreci hariç olmak üzere rehabilitasyon süresi de 6 ay olarak açıklandı. 

GÜMÜŞ, BAKIR, KURŞUN VE ÇİNKO

Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Cevher Madeni Açık Ocak İşletme Projesi'nin alanı 156 bin 900 metrekare olarak şekilde  planlandı.

Proje alanında Kompleks Cevher Madeni (gümüş, bakır, kurşun ve çinko) açık Ocak İşletmesi Projesi planlanıyor.

Koza Altın, yeni cevher madeni açıyor!

YILDA 70 BİN TON ÇIKARILACAK

Proje kapsamında toplam 303 bin 750 ton cevher çıkartılacaktır. Proje ile yıllık ortalama 130 bin 519 ton kazı çalışması yapılacak olup bu kazı çalışması ile yıllık ortalama 60 bin 750 ton cevher üretilmesi planlanıyor. 

Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul projesiyle şirket gelirlerini artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında kullanılacak ekipman ve görev yapacak personel, firmanın kendi bünyesinde mevcut olup yeni bir ekipman ve personel temini söz konusu olmayacak.

5 sene üretim yapılması planlanan Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Cevher Madeni Açık Ocak İşletme Projesi'nin işletme aşamasında 16 kişinin çalıştırılması öngörülüyor. Yine verilen detaylara göre, proje kapsamında yılda 12 ay, ayda 26 gün ve günde 2 vardiya halinde 16 saat üretim yapılacak.

Koza Altın, yeni cevher madeni açıyor!

ARAZİ OCAK İÇİN HAZIR HALE GETİRİLECEK

Sahada cevherin çıkarılması; planlama, hazırlık ve üretim olmak üzere üç aşamada yapılacak. Verilen detaylara göre planlama aşamasında üretim yöntemleri ile ilgili ayrıntıların hazırlanması, hazırlık aşamasında yüzey toprağın sıyrılması ve alanının madencilik faaliyetleri için hazırlanması, üretim aşamasında da cevherin çıkarılması ve depolanması işlemleri yer
alacak.

Bu kapsamda söz konusu proje alanı içerisinde yüzey alanı 23 bin 900 metrekare olmak üzere açık ocak yer alacak. Ayrıca açık ocak alanında arazi hazırlık aşamasında bitkisel toprak sıyrılacak olup, bitkisel toprak depolama alanında depolanacak. Maden içi yollar da açıldıktan sonra
 ocak alanında kazı çalışmaları başlayacak.

KOZA ALTIN GÜMÜŞHANE YILDIZ KÖYÜ MADEN OCAĞI NEREDE?

Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Cevher Madeni Açık Ocak İşletme Projesi Gümüşhane'nin Torul ilçesi Yıldız Köyü'nde açılacak. Proje alanı Trabzon-Gümüşhane Yolu’na kuş uçuşu olarak yaklaşık 11 kilometre, Gümüşhane’ye 26 kilometre ve Trabzon- Karadeniz Sahil Yolu’na ise 72 kilometre mesafede yer alıyor. 


Koza Altın, yeni altın ocağı açıyor!

Koza Altın, Kayseri'de altın madeni için 21 Milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdi!

Türkiye için sevindiren gelişme! Altında dev keşif


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön