28 / 04 / 2024

Koza Altın, Trabzon'da yeni cevher madeni açıyor!

Koza Altın, Trabzon'da yeni cevher madeni açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri, Trabzon Araklı'da yeni maden ocağı açmak için düğmeye bastı. 



Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) cevher madeni sayısını da her geçen gün artırmaya devam ediyor. 

Koza Altın İşletmeleri yeni maden ocağı açmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaptı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başvuru yaptı. Projenin maliyeti  5 milyon 925 bin TL olarak açıklandı. 

Koza Altın, 1 Ağustos tarihinde Erzurum'da, 5 Ağustos tarihinde Gümüşhane'de, 23 Ağustos tarihinde ise Nevşehir'de yeni cevher ocağı açmak için düğmeye basmıştı. Koza Altın şimdi de Trabzon Araklı'da demir ve bakır madeni açıyor. 

Proje konusu faaliyetine ilişkin açıklama yapan Koza Altın İşletmeleri A.Ş. proje alanında Kompleks Cevher Madeni (bakır ve çinko) açık Ocak İşletmesi Projesinin planlandığını belirtti.

Koza Altın, Trabzon da yeni cevher madeni açıyor!


115 BİN TON CEVHER ÇIKARTILACAK

182 bin 700 metrekarelik alandaki Kompleks Cevher Madeni'nde toplam 115 bin ton cevher çıkartılacak. Paylaşılan detaylara göre, söz konusu proje ile yıllık ortalama 116 bin 205 ton kazı çalışması yapılarak bu kazı çalışmasıyla yıllık ortalama 57 bin 500 ton cevher üretilecek.


KOZA ALTIN'IN YENİ MADEN OCAĞI NEREDE?

Koza Altın'ın yeni maden ocağının yakın çevresinde okul, hastane, kütüphane, karayolu, demiryolu bulunmuyor. Proje alanı Araklı Yolu’na kuş uçumu olarak yaklaşık 2,3 kilometre, Trabzon’a 33 kilometre, ve
Trabzon- Karadeniz Sahil Yolu’na ise 28 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Proje alanının çevresinde dağınık vaziyette mahalle yerleşimleri bulunuyor. Söz konusu alana en yakın toplu yerleşim birimi Çiftepınar Mahallesi olarak belirtiliyor.

YILDA 12 AY ÇALIŞILACAK

Yine paylaşılan detaylara göre, Koza Altın'ın yeni maden ocağı için yılda 12 ay, ayda 26 gün ve günde 2 vardiya olacak şekilde 16 saat çalışılacak. Söz konusu projenin hazırlık aşamasında 5, işletme aşamasında da 15 personel görev yapacak. Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, projenin yaklaşık ömrü 2 yıl olup açık ocak için hazırlık ve bitkisel toprak sıyırma çalışmaları ise 6 ay sürecek. 

Koza Altın harekete geçti! O kentte yeni altın ocağı açıyor: Beş yılda 506.250 ton cevher hedefi!

Koza Altın düğmeye bastı! 20 günde üçüncü altın ocağını açmak için başvurdu! 

Koza Altın, yeni cevher madeni açıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön