28 / 04 / 2024

Koza Altın düğmeye bastı! Trabzon'a 2 günde 2'nci maden ocağı!

Koza Altın düğmeye bastı! Trabzon'a 2 günde 2'nci maden ocağı!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri, Trabzon Araklı'da ikinci yeni maden ocağı için harekete geçti. İşte detaylar...



Koza Altın Trabzon Araklı'da cevher maden ocağı açmak için çalışmalarına başladı. Şirket dün, Trabzon Araklı'da demir ve bakır madeni açmak için, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusu sürecini başlatmıştı.

Trabzon'da yeni bir cevher madeni açmayı hedefleyen Koza Altın bugün ise altın, gümüş, platin gibi değerli metal madenciliği için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) başvurusu sürecini başvurusunda bulundu.

Borsa İstanbul'da işlem gören Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) son iki ayda Erzurum, Gümüşhane, Manisa ve Nevşehir illeri için başvuru yapmıştı.

Koza Altın düğmeye bastı! Trabzon a 2 günde 2 nci maden ocağı!

KOZA ALTIN'DAN TRABZON İLİNE ALTIN OCAĞI GELİYOR

Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılan açıklamaya göre, Trabzon İli, Araklı İlçesi, Köprüüstü Mahallesi sınırları içinde; 1.910,13 hektarlık işletme ruhsat alanı içinde belirlenen 21,70 hektarlık proje alanında Kompleks Cevher Madeni(Au-Cu-Pb-Zn) Açık Ocak İşletmesi Projesi planlanıyor.

Projenin işletme ömrü 1 yıl olarak planlanmış olup ayrıca açık ocak için hazırlık ve bitkisel toprak sıyırma çalışmaları yaklaşık 6 ay devam edeceği belirtildi. Açık ocakta gerçekleştirilecek üretim çalışmalarının tamamlanmasından sonra 6 ay içinde rehabilitasyon çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor.

Projesinin amacının Koza Altın Madencilik A.Ş. için pozitif girdi sağlamakla birlikte yerel ve ulusal ekonomiye büyük oranda katkıda bulunmak olduğu belirtildi.

Koza Altın düğmeye bastı! Trabzon a 2 günde 2 nci maden ocağı!

78 BİN TON CEVHER ÜRETİLECEK

Üretimin 1 yıl içinde tamamlanması planlanan proje kapsamında 169.046 ton kazı çalışması yapılacak olup bu kazı çalışması ile yaklaşık 78.000 ton cevher üretimi gerçekleştirilecek. Bu çalışmalar kapsamında 91.046 ton pasa(EOK-Ekonomik Olmayan Kayaç) malzemesi oluşacak. 

Koza Altın düğmeye bastı! Trabzon a 2 günde 2 nci maden ocağı!

5 MİLYON 925 BİN TL'YE MAL ALACAK

Toplam 5.925.000 TL'ye mal olacak  projenin yakın çevresinde hastane, kütüphane, okul, karayolu, demiryolu yer almıyor. Sahaya ulaşım için sırasıyla; 61-26 Nolu Araklı Yolu, bu yoldan ayrılan Köprüüstü Mahalle yolu ve bu yoldan ayrılan tali (toprak) bir yol kullanılacak.. Proje alanı, söz konusu 61-26 Nolu Araklı Yolu’na kuş uçumu olarak yaklaşık 350 metre, Trabzon’a 36 kilometre ve Trabzon- Karadeniz Sahil Yolu’na ise 26,5 kilometre mesafede yer alıyor

Şeker GYO, Şeker Kule'deki ofisleri konuta dönüştürecek!

Son dakika! Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 429,4 milyar TL'ye geriledi!

Merkez Bankası faiz kararından sonra Selçuk Geçer'den bomba dolar açıklaması: Dolar 29 TL hayırlı olsun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön