28 / 04 / 2024

Sanat Halı Kazakistan’da yeni bir fabrika inşa etti!

Sanat Halı Kazakistan’da yeni bir fabrika inşa etti!

Sanat Halı Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Kaplan Kazakistan’da yeni bir fabrika inşa ettiklerini belirtti...




Türkiye ihracat şampiyonları arasında yer alan Kartal Tekstil’in Türk halı sektörüne kazandırdığı markası olan Sanat Halı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Kaplan 2013 yılında sektöre yön veren firma olacaklarını belirtirken AR-GE ve inovasyon için bütçe ayırdıklarını sıra dışı tasarımlar ve birbirinden farklı renkler ile halı sektöründe modayı belirleyen bir firma olmayı hedeflediklerini ifade etti.  


Avrupa Birliği Tüm Tüketicileri Koruma Derneği tarafından Yılın Altın Markası seçilen Sanat Halı’nın Türkiye genelinde 700 bayisi bulunduğunu belirten Kaplan, “Sanat Halı olarak hedefimiz yıl sonunda 1000 bayiye ulaşmaktır.” dedi. 


200 Kişiye Daha İstihdam

Sanat Halı’nın yatırım hedeflerinden de söz eden Fahrettin Kaplan, “2013 yılında 14.000.000 TL’lik ek yatırımla 200 kişiye daha istihdam olanağı sağlayacaklarını belirtti. 


Kazakistan’da Yeni Fabrika

Fahrettin Kaplan, ayrıca Ukrayna, Azerbaycan ve Rusya’dan yoğun talep olduğunu ifade ederken “Pazardaki rekabet gücümüzü artırmak için Kazakistan'da fabrika inşa ediyoruz. Ayrıca geçen yıl gerçekleştirdiğimiz 170.500.000 TL’lik satış cirosunu 2013 itibariyle %25 arttırmayı hedefliyoruz.” dedi. Kaplan, 2013 hedefleri arasında ilk üçe girmek olduğunu belirtti. 


Geri Dön