Akçaabat'ta 2.6 milyon TL'ye icradan satılık petrol ve LPG istasyonu!

T.C. Akçaabat 1. İcra Müdürlüğü, petrol ve LPG istasyonunu 2 milyon 694 bin 652,30 TL'den satışa çıkardı. Satış, 08 Haziran 2012 Cuma günü 11:00-11:10 saatleri arasında yapılacak

Verilen ilan şöyle;

T.C. AKÇAABAT 1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ 

Örnek No: 64


SAYI: 2008/531 Talimat


1. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

Aşağıda dökümü yapılan taşınmazlar bir borçtan dolayı hacizli olup, cebri icra yoluyla satılacaktır.

Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

A-) TAŞINMAZIN TAPU KAYDI:

Mahalle Ada Parsel Cüt Sayfa CİNSİ HİSSE ORANI

1- KAYALAR 0 ADA. 365 PARSEL 2 CİLD. 358 SAYFA PETROL VE TAM LPG İSTASYONU

2-KAYALAR. 0 ADA. 367 PARSEL 2 CİLD. 360 SAYFA TARLA TAM 367 nolu bağımsız bölümün mahkemece belirlenen kıymeti 29.280,00 TL olup, 365 nolu bağımsız bölümün eklentileri ile birlikte belirlenen bedeli; 2.694.652,30TL dir. 

B-TAŞINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU:

367 nolu parsel boş olup, düz zeminde araç otoparkı olarak kullanılmaktadır. Üzerinde kayda değer hiçbir şey yoktur. 365 nolu parselin .tam karşısında yer almaktadır. Trabzon iline bağlı, Akçaabat ilçesi ile, Düzköy İlçesini birbirine bağlayan ana yol üzerindedir. Belediyi sınırları içinde olup, belediyenin tüm hizmetlerinden faydalanmaktadır. 365 nolu parsel ile birlikte değerlendirilme imkanı vardır. Her iki parsel de deniz kıyısından yaklaşık olarak 5 kim içerdedir 365 nolu parsel benzinlik istasyonu olarak kullanılmaktadır. Üzerinde dosyada mevcut bilirkişi raporunda yazılı tüm hususlar mevcut olup, özetle, benzin istasyonu, Ipg istasyonu, istasyona ait, benzin lpg ve mazot pompalan, satış bürosu, mini market, yağ ve lastik deposu, WC mevcut olup, istasyonun arka kısmında, yine depo, yıkama yağlama servisi, ve bu servise ait, kanal ve kirgo vb yardımcı birimler bulunmaktadır. İstasyonun zemini çok iyi olup, birinci smıf kalitededir. Taşmmazlann değeri mahkeme kanalıyla, kesin olarak belirlenmiştir. Gerekli yeşil alan ve istinaf duvarlan mevcut olup, Trabzon iline bağlı, Akçaabat İlçesi ile Düzköy İlçesi ana yol üzerinde olup, 1. Sınıf bir benzinlik istasyonu olarak kullanılmaya hazırdır. Taşınmaz ana gaye olarak benzin istasyonu olup, bu amaçla kullanımı için hiçbir masrafı yoktur. Akçaabat ilçesi belediye sınırlan içinde olup, imar alanı ve uygulamasına tabidir. Taşmmazlann durumu dosyamızda mevcut mahkeme karan ve bilirkişi raporunda aynntılı bir şekilde belirlenmiştir. Bu hususta geniş bilgi almak isteyenlerin yukanda dosya numarası yazılı talimat dosyamıza müracaat etmeleri rica olunur.

Satış Şartları;

1- 1.satışın 08.06.2012 günü; saat 11.00-11.10 367 nolu bağımsız bölüm; 11.15,11.25 365 nolu bağımsız bölüm belirtilen saatte Akçaabat adliye binası 1. İcra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60"ini ve rüçhanlı alacaklar varsa alacaklan mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla taşınmaz, 2. satışın 18.06.2012 günü; saat 11.00-11.10 367 nolu bağımsız bölüm; 11.15,11.25 365 nolu bağımsız belirtilen saatte Akçaabat adliye binası 1. İcra Müdürlüğü nde açık artırma suretiyle yapılacaktır ikinci artırmaya çıkarılacaktır Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40" mı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklann toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflannı geçmesi lazımdır.Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetlerin % 20'si nispetinde nakdi "YTL."'sı veya bu miktar kadar Milli bir Banka'mn teminat mektubunu vermeleri lazımdır Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 20 günü geçmemek üzere mehil verilebilir: Tellaliye resmi, ihale pulu, tapu harç ve masraflan ile % 18 KDV alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkullar üzerindeki haklannı hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialanm dayanağı belgeler ile on beş gün içinde Dairemize bildirmeleri lazımdır; Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmada hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsileıı mesul olacaklardır ihale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi içm Dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin, şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacaklan, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2008/531 talimat sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. Aynca satış ilanı TRABZON ilinde tirajı en yüksek gazetede ilan edilmiş olup, gazete ilanı ve bu satış ilanı İİK. 127 . maddesine göre tapuda adresi bulunamayan ilgililere ve tebligat yapılamayan diğer ilgilere tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.

(İc. İf. K. 126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yönetmelik Örnek No: 27

B.: 29894


İlan için tıklayın!



Ankara'da 4.1 milyon TL'ye satılık benzin istasyonu!
Akçaabat'ta 2.6 milyon TL'ye icradan satılık petrol ve LPG istasyonu!