22 / 07 / 2024

Kayseri Talas'ta 973 bin TL'ye icradan satılık arsa!

 Kayseri Talas'ta 973 bin TL'ye icradan satılık arsa!

Kayseri 5. İcra Müdürlüğü, Kayseri ili Talas ilçesi Talaş mahallesi Şakşak mevkiindeki arsayı 973 bin 875 TL'den satışa çıkardı. Satış, 25 Haziran 2012 Pazartesi günü 09:00-09:10 saatleri arasında yapılacak




Verilen ilan şöyle;


GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI

Kayseri 5. İcra Müdürlüğünden

Dosya No: 2009-6286 


Satılmasına karar verilen gayrimenkulun cinsi, kıymeti, adedi, evsafı:

Kayseri ili, Talas ilçesi, Talas Mah. Şakşak Mevkii, 763 parselde kayıtlı 3.710,00 m2 yüzölçümlü “bağ” vasfındaki taşınmazda borçluya ait 3A hissesi satılacaktır. Taşınmaz, Talaş ilçe yerleşim alanı dahilinde, Anayurt Yapı Kooperatifi konutları olarak bilinen bölgenin yakınında olup, çevresi kaloriferli ve asansörlü, mesken amaçlı,apartman türü binalarla kısmen yapılaşmış ve yapılaşmakta olup, taşınmazın bulunduğu bölgenin kısa zamanda gerek kooperatif kapsamında gerekse yapsat kapsamında inşa edilen blok apartmanlarla yapılaşması sonucunda, bir uydu kent haline gelmiş olup, taşınmaz elektrik, su, yol, doğal gaz, kent içi toplu ulaşım, sağlık, eğitim, belediye temizlik ve çöp toplama gibi kentsel kamu hizmetinden yararlanabilecek konumda bulunmaktadır.

İMAR DURUMU: 1/1000 ölçekli uygulama imar planında kütle nizamında 15 katlı konut alanı, park, otopark ve yol olarak ayrılmış yerlerde kalan kadastro parselidir.

KIYMETİ: Satılacak olan % hissenin değeri 973.875,00 Tl.dir.

Satış Şartları:

1-Satış 25.06.2012 günü saat 09.00 - 09.10 arasında Kayseri 5.icra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur.Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 05.07.2012 günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır.Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki,artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40’ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka,paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmayaiştirak edeceklerin,tahmin edilen kıymetin % 20”si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinden 10 gün geçmemek üzere mehil verilebilir.ihale pulu,KDV,tapu alım harcı masrafları alıcıya aittir. Tellaliye, tapu satım harcı ve gayrimenkulün aynından doğan birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşımdan hariç bırakılacaklardır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır.ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak,bu fark,varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname,ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/6286 Esas sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

İlan için tıklayın!



Geri Dön