27 / 04 / 2024

İHH ve Qatar Charity Suriye'de 1400 konut inşa edecek!

İHH ve Qatar Charity Suriye'de 1400 konut inşa edecek!

İHH ve Qatar Charity kurumu Suriye'nin  kuzeyindeki Azez ilçesindeki siviller için 1400 konutluk projenin inşaatını başlattı.



Suriye'nin kuzeyinde yer alan Azez ilçesindeki siviller için  İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Katar merkezli Qatar Charity ortaklığı ile 1400 konut inşa edilecek. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; terörden arındırılan bölgede “El Emel Kenti” adıyla yeni yerleşim yerinin temelleri atıldı.

Azez’in doğusunda bulunan Tokli köyü çevresinde kurulan El Emel Kenti’nde 1400 konut ile beraber 2 bin öğrenci kapasiteli anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise ile ilk yardım sağlık hizmeti veren sağlık merkezi, mesleki eğitim merkezi ve cami yapılacak. 280 bin metrekarelik alanda inşa edilecek projede tüm konutlara elektrik ve su verilecek.

İHH ve Qatar Charity Suriye de 1400 konut inşa edecek!

Azez’in doğusunda bulunan Tokli köyündeki temel atma törenine Kilis Vali Yardımcısı Ömer Yılmaz, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Qatar Charity temsilcileri ile çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve bölgenin önemli isimleri katıldı.

Proje ile ilgili açıklama yapan İHH Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı,“Suriye’nin kuzeyindeki Soran bölgesinin yakınlarında Qatar Charity kurumuyla iş birliği içerisinde 1400 konutluk El Emel kentinin temel atma törenini yapıyoruz.” dedi.

İHH ve Qatar Charity Suriye de 1400 konut inşa edecek!

Aynacı, “1400 konut yapacağız. 1200 tanesi 50 metrekare, 200 tanesi 100 metrekare olacak.” şeklinde konuştu.

Projenin, İHH'nin Suriye'deki en büyük projesi olacağını dile getiren Aynacı, "Bununla birlikte 2019 yılından bu yana briket ev projesine başlamış, 13 bin briket evi ihtiyaç sahiplerine teslim etmiştik. Bu projenin tamamlanmasıyla yaklaşık 9 bin kişi istifade edecek. Qatar Charity kurumuna desteklerinden dolayı teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Fransa'daki hayırseverlerden Suriye'ye 539 konut bağışı!


Geri Dön