İhtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi örneği!
Karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı alınabiliyor. Bu karara karşı taraf itiraz edebiliyor. İşte ihtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi örneği...
İhtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi örneği!
Karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı alınabiliyor. Ancak bu karara karşı tarafın da itiraz etme hakkı bulunuyor.
İhtiyati tedbirin uygulanması sırasında karşı taraf hazır bulunuyorsa, tedbirin uygulanmasından itibaren; hazır bulunmuyorsa tedbirin uygulanmasına ilişkin tutanağın tebliğinden itibaren bir hafta içinde, ihtiyati tedbirin şartlarına, mahkemenin yetkisine ve teminata ilişkin olarak, kararı veren mahkemeye itiraz edebiliyor.
İhtiyati tedbir kararının uygulanması sebebiyle menfaati açıkça ihlal edilen üçüncü kişiler de ihtiyati tedbiri öğrenmelerinden itibaren bir hafta içinde ihtiyati tedbirin şartlarına ve teminata itiraz edebilirler.
İtiraz dilekçeyle yapılır. İtiraz eden, itiraz sebeplerini açıkça göstermek ve itirazının dayanağı olan tüm delilleri dilekçesine eklemek zorundadır. Mahkeme, ilgilileri dinlemek üzere davet eder; gelmedikleri takdirde dosya üzerinden inceleme yaparak kararını verir. İtiraz üzerine mahkeme, tedbir kararını değiştirebilir veya kaldırabilir.
İtiraz hakkında verilen karara karşı, kanun yoluna başvurulabilir. Bu başvuru öncelikle incelenir ve kesin olarak karara bağlanır. Kanun yoluna başvurulmuş olması, tedbirin uygulanmasını durdurmaz.
İhtiyati tedbir kararına itiraz dilekçesi örneği..
........ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ'NE
Dosya Esas: .../…
İHTİYATİ TEDBİRE
İTİRAZ EDEN : Adı ve Soyadı, (T.C. Kimlik No)
Adres
KARŞI TARAF : Adı ve Soyadı
Adres
TALEP KONUSU : İhtiyati tedbir kararına itiraz istemi
AÇIKLAMALAR :
1- ..... ... Asliye Hukuk Mahkemesinin …/…/… tarih ve …/… Esas Değişik İş, …/… Karar Değişik İş sayılı kararı ile ihtiyati tedbir kararı verilmiş, bu karar çerçevesinde sahibi bulunduğum … plakalı aracın trafik tescil kaydına ihtiyati tedbir konulmuş ve araç otoparka çekilmiştir.
2- Oysa söz konusu araç, evden eve nakliyat firmamda ,büyük ,çok eşyalı evlerin taşımasında kullandığı tek araçtır. Aracın trafik tescil kaydına ihtiyati tedbir konulması değil de otoparka çekilmesi mağduriyetimize, iş kaybımıza neden olmaktadır. Gerekiyorsa mahkemenizce uygun görülecek teminat mukabilinde aracın tarafımıza teslim edilmesi için bu davayı açma zarureti hâsıl olmuştur.
DELİLLER :
1-
2-Ve her türlü yasal delil
HUKUKİ NEDENLER : HUMK. md. 108 ve ilgili mevzuat.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda kısaca açıklanan nedenlerle, mahkemenizce uygun görülecek teminat mukabilinde, ..... .. Asliye Hukuk Mahkemesinin …/…/… tarih ve …/… esas, …/… karar sayılı ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim. …/…/…
İhtiyati Tedbir Kararına
İtiraz Eden
Adı ve Soyadı
İmza
Boşanmadan önce eşim malları başkasına devretti ne yapmalıyım?
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com