27 / 04 / 2024

İhya Vakfı'nın İslami İlimler Külliyesi Fatih'te açıldı!

İhya Vakfı'nın İslami İlimler Külliyesi Fatih'te açıldı!

İhya Vakfı, İslami ilimlerde uzmanlaşmak isteyenler için İslami İlimler Külliyesi'ni Fatih'te açtı.



İhya Vakfı, İslami ilimlerde uzmanlaşmak isteyen vatandaşlara yönelik İslami İlimler Külliyesi'ni Fatih'te açtı.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı'ndan itibaren hizmet sunacak külliyenin, 140'ı yatılı, 110'u gündüzcü olmak üzere 250 öğrenci kapasiteli şekilde inşa edildiği belirtildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul'da eğitim gören tüm üniversite öğrencileri, külliyenin yurt ve eğitim programından yararlanabilecek.

Kovid-19 pandemisi sebebiyle ilk aşamada külliye, kapasitesinin yarısı kadar öğrenciye hizmet sunacak. 

Külliyede, dil kursları, hobi atölyeleri, kitap tahlilleri, seminerler, fıkıh, tefsir ve tashih-i huruf derslerinin yanı sıra spor odası ve dünyadaki kütüphanelere ulaşılabilecek dijital kütüphane de yer alıyor. Yurt bölümünde konaklama, 3 ila 5 kişilik odalarda yapılıyor.

İslami İlimler Külliyesi eğiticisi Ayşenur Okur, kız öğrenciler için bir ilim merkezi olmayı amaçladıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Külliyemiz, İstanbul'daki birçok üniversiteye yakın konumda. Tıptan hukuka, iletişim fakültelerine kadar tüm alanlardan başvuru kabul ediyoruz. Eğitimlerimizin nihayetinde halk eğitim merkezlerinden Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almalarını sağlayacağız. Sertifikasyon sonucunda da öğrencilerimiz hem uğraştıkları sanat dalında hem de diğer konularda alanında yetkin bir kişiliğe sahip olacak."

Şanlıurfa'daki Eyyüpnebi Külliyesi inşaatında sona gelindi!


Geri Dön