27 / 04 / 2024

İki bakanlık ve 3 kurum, 11 firma ve kişiye ihale yasağı getirdi!

İki bakanlık ve 3 kurum, 11 firma ve kişiye ihale yasağı getirdi!

Milli Eğitim Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na ek olarak 3 kurum, yürürlükteki ihale kanunlarına muhalefetten 11 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi



Milli Eğitim Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü, 4734 Sayılı Kamu İhale, 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ile 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununa göre, 11 kişi ve firmaya değişik sürelerle ihalelere katılma yasağı getirdi.

Yasaklara ilişkin duyurular, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı, Iğdırda mukim, "Iğdır İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi"ni 1 yıl süreyle ihalelere katılmaktan men etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kozlu Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı "Yalçın Özel"e, 1 yıl süreyle ihale yasağı getirdi. İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı,  Ankara  Ticaret Odasına kayıtlı "Petek İnşaat Otomotiv Gıda Tekstil Temizlik Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi"ni 6 ay, "Başak Ünverdi"yi 1 yıl, "Devran Bilgi İşlem Film Prodüksiyon Teknik Gücenlik ve Pazarlama İletişim Sistemleri Ticaret Limited Şirketi"ni 6 ay, "Nuri Bülent Olgaçer-Akademi Eğitim Merkezi, Pet Shop, Pet Klinik, Pet Otel"i 1 yıl, İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı "Oraklar Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi"ni 1 yıl süreyle ihalelerden yasakladı.

Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi, İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı "Altınok Müşavir Mühendislik Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi"ni  2 yıl süreyle ihalelere katılmaktan men etti. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, "Şanlıurfaspor Kulübü Derneği"ne, İstanbul Ticaret Sicil Memurluğuna kayıtlı "Dağ Taş İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi"ne ve Çanakkalede mukim "Ömer Uça"ya 6 ay süreyle ihale yasağı getirdi.

AA


Geri Dön