01 / 09 / 2024

İki şehirde satılık 19 arsa ve iş yeri!

İki şehirde satılık 19 arsa ve iş yeri!

Yalova ve Kastamonu’da yer alan 19 arsa ve iş yeri satışa çıkarıldı. Arsa ve iş yerlerinin satış ihaleleri 10 Eylül ile 30 Eylül’de yapılacak. 




Yalova ve Kastamonu’da yer alan 19 arsa ve iş yeri satışa çıkarıldı.  Yalova Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ve Yalova Merkez’de yer alan arsa ile iş yerlerinin yüz ölçümleri 59 metrekare ile 3 bin 418 metrekare arasında değişiyor.

Satışa çıkarılan gayrimenkuller için ödenecek en düşük muhammen bedeli 250 bin TL, en yüksek muhammen bedel 25 milyon TL olarak açıklanırken, en düşük geçici teminat bedeli 7 bin 500 TL, en yüksek geçici teminat bedeli 750 bin TL olarak açıklandı.

Arsa ve iş yerlerinin satış ihalesi 11 Eylül 2024 tarihinde saat 13.00 ve 15.50 arasında yapılacak. 

Kastamonu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Taşköprü Milli Emlak Şefliği satışa çıkarılan ve Taşköprü’de yer alan arsa 645,42 metrekare alana sahip.

Gizlice Mahallesi’nde yer alan arsanın tahmini satış bedeli 5 milyon 938 bin TL olarak açıklanırken, geçici teminat bedeli ise 1 milyon 484 bin 500 TL olarak açıklandı.

Konut imarlı arsanın satış ihalesi 30 Eylül 2024 tarihinde saat 12.00’de yapılacak. 


YALOVA’DA SATILIK ARSA VE İŞ YERLERİ

Yalova Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsa ve iş yerlerinin muhammen bedelleri 250 bin TL ve 25 milyon TL arasında değişiyor. 

Yalova Belediye Başkanlığından:
TAŞINMAZLAR ( ARSA-İŞ YERİ ) SATILACAKTIR

Madde 1-Yalova İli Merkez sınırları içerisinde bulunan aşağıda nitelikleri belirtilen taşınmaz mallar (Arsa-İş Yeri), 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 36. maddesine istinaden Kapalı Teklif (artırma) usulü ihale edilerek satılacaktır.
Madde 2-Satılacak olan taşınmaz malların nitelikleri:



İhale Yeri: Yalova Belediyesi Encümen Salonu (Süleymanbey mahallesi, Cumhuriyet Cad. Karizma İş Merkezi No:3 Kat 4 YALOVA) Madde 3-İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI: A- Gerçek kişilerde aranacak şartlar: a) Nüfus cüzdan fotokopisi (TC Kimlik no olacak), b) Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları (Kanuni ikamet gösterilmesi), c) Noterden tasdikli imza sirküsü, d) Türkiye’de tebligat için adres göstermeleri (varsa telefon numarası, mail adresi) B- Tüzel kişilerde aranacak şartlar: a) Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri (varsa telefon numarası), b) Tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından veya benzeri
bir makamdan, 2024 yılı içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belgenin aslı veya noter tasdikli sureti ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak olan kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noter tasdikli imza sirkülerini ve vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişiliklerinin ise, tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri şarttır.
C- Gerçek ve tüzel kişilerde aranacak ortak şartlar: a) Geçici teminata ait alındı belgesi, b) Vekâleten ihaleye katılma halinde, istekli adına ihaleye katılan kişinin noter tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli imza sirküsü. D- Ortak girişim olması halinde aranacak şartlar: a) Ortak girişim olması halinde; ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her biri (A) ve (B) bentlerinde istenilen belgeleri verecektir. b) İhale şartnamesine uygun ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermeleri gerekmektedir. (İhale üzerinde kaldığı
takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.) Madde 4-Şartnameler mesai saatleri içerisinde Yalova Belediyesi, Gelirler Müdürlüğü Süleymanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Karizma İş
Merkezi 2. Kat YALOVA adresinden ücretsiz olarak görülebilir ve 3.000,00 TL karşılığında satın alınabilir. İhaleye katılacak olanların şartname almaları zorunludur.
Madde 5-İhaleye katılmak isteyenlerin şartnamede belirtildiği şekilde hazırlayacakları teklif mektuplarını ihale günü, ihale saatine kadar makbuz karşılığında Yalova Belediyesi Gelirler Müdürlüğü, Süleymanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Karizma İş Merkezi 2. Kat YALOVA adresine teslim etmeleri gerekmektedir.
Madde 6-Postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmez. Keyfiyet ilan olunur.


İki şehirde satılık 19 arsa ve iş yeri! 

KASTAMONU’DA KONUT İMARLI ARSA 

Kastamonu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Taşköprü Milli Emlak Şefliği satışa çıkarılan arsanın tahmini satış bedeli 5 milyon 938 bin TL, geçici teminat bedeli ise 1 milyon 484 bin 500 TL şeklinde açıklandı. Arsanın satış ihalesi 30 Eylül 2024 tarihinde saat 12.00’de yapılacak. 

TAŞINMAZ SATILACAKTIR

Kastamonu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Taşköprü Milli Emlak Şefliğinden:
1-Aşağıda bilgileri verilen taşınmazın satışı 2886 sayılı Kanunun 45. maddesi uyarınca Açık Teklif Usulü ile hizalarında gösterilen gün ve saatlerde Taşköprü Milli Emlak Şefliğinde yapılacaktır.



2-İhaleye Katılacak isteklilerin, a) Tebligat için Türkiye adresi göstermeleri. b) İhalesine girecekleri taşınmazın hizasında belirtilen ve Kastamonu Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğüne geçici teminatlarını yatırdıklarına dair
vezne alındısı yada mevduat veya katılım bankalarının verecekleri süresiz (banka şubelerince verilen teminat mektuplarının toplamı ile aynı şube limitlerini gösterir) banka teminat mektuplarını yada Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri, Taşınmaz satış ve kiralama ihalelerinde, dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşlarından, temin olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl dövizi,
c) Gerçek kişilerin TC. kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numaralarını bildirmeleri,(Gerçek kişilerin Yasal Yerleşim yeri belgesi veya ikametgâh belgesi, aslını ibraz etmek suretiyle T.C. kimlik numaralı Nüfus Cüzdanı fotokopisini veya Nüfus Kayıt Örneğini, vekâleten ihaleye katılacakların ise ayrıca noter tasdikli vekâletnamelerini,
d) Tüzel kişilerin ise; vergi kimlik numaralarını ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış idari merkezlerinin kayıtlı olduğu oda sicil kaydı ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin temsile tam yetkili olduklarını gösterir noter tasdikli yetki belgesi ve imza sirkülerinin aslını veya noter tasdikli örneğini,
e) İhaleye Ortaklık şeklinde iştirak halinde noter tasdikli ortaklık girişim belgesi ve her ortak için ilgisine göre (b) veya (c) maddesinde istenen tüm belgeleri, (5403 sayılı Kanun kapsamında olup, bölünmez büyüklüğün altında kalan taşınmaz mallar hariç) İhale başlama saatine kadar Komisyon başkanlığına teslim etmeleri zorunludur.
3-İhaleler ile ilgili şartname ve gerekli diğer bilgiler Taşköprü Milli Emlak Şefliğinde ücretsiz olarak görülebilir.
4-4706 sayılı Kanun gereğince, Hazine tarafından yapılan taşınmaz satış işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçlardan (KDV, Karar Pulu ve Tapu Harcı) müstesnadır. Satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile Emlak Vergisine tabi değildir.
5-4706 sayılı Kanunun 5. maddesi gereğince; Hazineye ait taşınmazların satış bedeli peşin veya taksitle ödenebilir. Satış bedelinin peşin olarak ödenmesi halinde yüzde yirmi indirim uygulanır. Taksitle ödeme halinde satış bedelinin dörtte biri peşin, kalanı en fazla iki yılda ve kanuni faizi ile birlikte ödenir.(Satış bedelinin Belediye mücavir alan sınırları içerisindeki taşınmazlarda 5.000 (Beşbin) TL yi bu sınırlar dışında ise 1.000,00 (Bin) TL yi aşması ve talep edilmesi halinde bedelin 1⁄4 ü peşin kalanı en fazla iki yılda, eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde yürürlükteki kanuni faiz oranı uygulanmak suretiyle taksitli ödeme yapılabilecektir.)
6-Bu ihaleye ilişkin bilgiler https://www.milliemlak.gov.tr,https;//Kastamonu.csb.gov.tr ve www.taskopru.gov.tr internet adresinden görülebilir.
7-Posta ile yapılacak müracaatlarda 2886 sayılı Kanunun 37. maddesine göre hazırlanmayan teklifler ve 38. Maddeye göre ihale saatine kadar verilmeyen teklifler ile postadaki gecikmeler ve de faks ve elektronik postayla yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.
8-Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Döner Sermaye Yönetmeliği gereğince ihaleyi kazanandan satış bedelinin: 5 Milyon TL ye kadar olan kısmı için % 1 (Yüzde bir), 5 Milyon TL den 10Milyon TL ye kadar kısmı için % 0,5 (Binde beş),10 Milyon TL yi aşan kısmı için % 0,25 (On binde yirmi beş) işlem bedeli alınacaktır.
9-İhale Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir
 

Telefon alacaklar dikkat! En iyi 20 vergisiz cep telefonu belli oldu...

Aile Bakanlığı’ndan 7 bin 761 TL’lik destek ödemesi müjdesi! 

İş Bankası'nın 1 milyon liralık konut kredisinde faiz oranı ne kadar oldu?


Geri Dön