27 / 09 / 2024

İki şehirde satılık 25 arsa ve iş yeri!

İki şehirde satılık 25 arsa ve iş yeri!

Manisa ve Yalova’da yer alan 25 adet arsa ve iş yeri satışa çıkarıldı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihaleleri 9 ekim ve 23 Ekim’de yapılacak. 




Manisa ve Yalova’da yer alan 25 adet arsa ve iş yeri için satış ihalesi düzenleniyor. DSİ  İzmir  2. Bölge Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan ve Manisa’da yer alan arsaların alanları 360 metrekare ile 3 bin 981,55 metrekare arasında değişiyor. 

Şehzadeler, Yunusemre ve Salihli’de yer alan arsaların en düşük muhammen bedeli 369 bin 750 TL olarak,  en yüksek muhammen bedeli ise 12 milyon 105 bin 40 TL olarak açıklanırken, en düşük geçici teminat bedeli 11 bin 93 TL, en yüksek geçici teminat bedeli ise 363 bin 152 TL olarak açıklandı.

Arsaların satış ihalesi 23 Ekim 2024 tarihinde saat 10.00 ile 12.00 arasında DSİ İzmir 2.Bölge Müdürlüğü’nde yapılacak. 

Yalova Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan iş yerinin ise muhammen bedeli 3 milyon 750 bin TL, geçici teminat bedeli ise 112 bin 500 TL olarak açıklandı. Süleymanbey Mahallesi’nde yer alan iş yeri 77.28 metrekare alana sahip.


Hacımehmet, Safran, Gaziosmanpaşa, Rüstempaşa ve  Fevziçakmak mahallelerinde yer alan arsaların muhammen bedelleri ise 300 bin TL ile 25 milyon TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri ise 9 bin TL ile 750 bin TL arasında değişiyor. 

Yüz ölçümlerinin 59,12 metrekare ile 2 bin 950 metrekare arasında değiştiği arsaların satış ihalesi 9 Ekim 2024 tarihinde saat 13.10 ile 16.20 arasında, iş yerinin satış ihalesi ise saat 13.00’te yapılacak. 

DSİ’DEN MANİSA’DA SATILIK 4 ARSA 

DSİ İzmir 2. Bölge Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan ve Manisa’da yer alan arsaların en düşük muhammen bedeli 369 bin 750 TL olarak,  en yüksek muhammen bedeli ise 12 milyon 105 bin 40 TL şeklinde açıklandı. Merakla beklenen satış ihalesi 23 Ekim’de yapılacak. 


DSİ İzmir 2. Bölge Müdürlüğünden:
TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR
Aşağıdaki tabloda, yeri, konumu ve niteliği belirtilen mülkiyeti tam hisse ve/veya hisseli olarak Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne ait taşınmazlar, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu 45. Maddesi ve “Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne Ait Taşınmaz Mal Satışı ve Kiraya Verilmesine Ait Yönetmelik” gereğince açık teklif usulü satışı yapılacaktır.



1- Satış konusu taşınmazların ihalesi, yukarıdaki tabloda belirtilen gün ve saatte, DSİ İzmir 2.Bölge Müdürlüğü “Kazım Dirik Mah. Sanayii Cad. No:39 Bornova/İZMİR adresindeki 4.kat toplantı salonunda yapılacaktır.
2- İhale suretiyle satışı yapılacak taşınmazların satış (İHALE) şartnamesi ve taşınmaz mala ait bilgiler çalışma saatleri içerisinde İzmir 2. Bölge Müdürlüğü Emlak Kamulaştırma Şube Müdürlüğünden ücretsiz temin edilebilir.
3- Satışa sunulan taşınmazların muhammen bedeli KDV hariç yukarıdaki tabloda belirtilmiş olup, geçici teminat muhammen bedelin % 3’ü dür.
4- Geçici teminat bedeli, ihale saatine kadar Bölge Müdürlüğü Muhasebe Müdürlüğü veznesine (İZMİR) veya DSİ 2. Bölge Müdürlüğünün T.C. Ziraat Bankası Yeşilova/Bornova Şubesindeki TR 1300 0100 2630 3395 4679 5004 nolu hesaba yatırılabilir veya banka teminat mektubu olarak verilecektir.
5- Satış şartnamesinde belirtilen ve satışa/kiralamaya çıkarılan parselin, dosyasındaki bilgileri ve tapudaki takyidatı ihale edilen kişi tarafından aynen kabul edilmiş sayılır.
6- İhaleden meydana gelen bütün vergi (KDV, % 0, 569 Karar Pulu, % 0, 948 Damga Vergisi Bedeli) resmi harçları, alım satım giderleri, ödenmesi gerekecek tüm giderler ihale edilene aittir. İhale bedeli, alıcı tarafından Şartnamede belirtildiği şekilde peşin olarak ödenecektir.
7- Satışa konu taşınmazların, açık ihale yolu ile satışı yapılacaktır. 8- Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakla serbesttir. 9- İş bu ihale ilanı genel bilgi mahiyetinde olup, satışta ihale şartnamesi hükümleri uygulanacaktır. 10- İsteklilerin belirtilen gün ve saatte, ihale yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir. 11- İhaleye katılabilmek için; her istekli durumuna göre aşağıdaki belgeleri vermek zorundadır. 12- İstenilecek belgeler; a) Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi (Gerçek kişi olması halinde) b) İkametgâh belgesi (e-Devlet ve/veya muhtarlıktan alınmış-Gerçek kişi olması halinde) c) Tüzel kişiler 2024 yılına ait Ticaret ve Sanayi Odası kayıt belgesi, tüzel kişiler adına teklifte bulunacak kişilerin tüzelkişiliği temsile yetkili
olduklarına gösterir noterlikçe tasdik edilmiş vekâletname, imza sirküleri ve vekâletname ile katılacak kişinin Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisini, d) Geçici teminat makbuzu, dekontu veya banka teminat mektubu (aslı ve fotokopisi) 13- Satışa konu taşınmaz teslim edildikten sonraki tüm hukuki sorumluluk ihaleyi kazanan istekliye ait olacaktır. 14- Taşınmazlar paylı mülkiyet olup, Paylı mülkiyetin devri ile ilgili 4721 Sayılı Medeni Kanunun 732, 733, 734 ve 735 numaralı maddelerinde
belirtildiği üzere paydaşların ön alım hakkı mevcuttur. Açık teklif usulü ihale yolu ile yapılan satış sonrası Alıcı ve/veya İdare diğer paydaşlara noter aracılığı ile ön alım hakkı kullanımı ile ilgili tebligat yapabilir.
15- Onaylı İhale İlan Metni www.bolge02.dsi.gov.tr adresinde yayınlanmaktadır. BİLGİ İÇİN: 0232 435 51 00 – 2501(DAHİLİ) İLAN OLUNUR


İki şehirde satılık 25 arsa ve iş yeri! 

YALOVA’DA SATILIK İŞ YERİ VE ARSALAR


Yalova Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan iş yerinin ise muhammen bedeli 3 milyon 750 bin TL olarak açıklanırken, arsaların  muhammen bedelleri ise 300 bin TL ile 25 milyon TL arasında değişiyor. 

21 adet arsa ve iş yerinin satış ihalesi  9 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Yalova Belediye Başkanlığından:
TAŞINMAZ MAL (ARSA-İŞ YERİ) SATILACAKTIR

Madde 1- Yalova İli Merkez sınırları içerisinde bulunan aşağıda nitelikleri belirtilen taşınmaz mallar (Arsa-İş Yeri), 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 36. maddesine istinaden Kapalı Teklif (artırma) usulü ihale edilerek satılacaktır.
Madde 2- Satılacak olan taşınmaz malların nitelikleri:


İhale Yeri: Yalova Belediyesi Encümen Salonu (Süleymanbey mahallesi, Cumhuriyet Cad. Karizma İş Merkezi No: 3 Kat 4 YALOVA) Madde 3- İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI: A - Gerçek kişilerde aranacak şartlar: a) Nüfus cüzdan fotokopisi (TC Kimlik no olacak), b) Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları (Kanuni ikamet gösterilmesi), c) Noterden tasdikli imza sirküsü, d) Türkiye’de tebligat için adres göstermeleri (varsa telefon numarası, mail adresi) B - Tüzel kişilerde aranacak şartlar: a) Tebligat için Türkiye’de adres göstermeleri (varsa telefon numarası), b) Tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından veya benzeri
bir makamdan, 2024 yılı içerisinde alınmış, tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belgenin aslı veya noter tasdikli sureti ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak olan kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noter tasdikli imza sirkülerini ve vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişiliklerinin ise, tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri şarttır.
C-Gerçek ve tüzel kişilerde aranacak ortak şartlar: a) Geçici teminata ait alındı belgesi, b) Vekâleten ihaleye katılma halinde, istekli adına ihaleye katılan kişinin noter tasdikli vekâletnamesi ile noter tasdikli imza sirküsü. D - Ortak girişim olması halinde aranacak şartlar: a) Ortak girişim olması halinde; ortak girişimi oluşturan gerçek ve tüzel kişilerin her biri (A) ve (B) bentlerinde istenilen belgeleri verecektir. b) İhale şartnamesine uygun ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermeleri gerekmektedir. (İhale üzerinde kaldığı
takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.) Madde 4- Şartnameler mesai saatleri içerisinde Yalova Belediyesi, Gelirler Müdürlüğü Süleymanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Karizma İş
Merkezi 2. Kat YALOVA adresinden ücretsiz olarak görülebilir ve 3.000,00 TL karşılığında satın alınabilir. İhaleye katılacak olanların şartname almaları zorunludur.
Madde 5- İhaleye katılmak isteyenlerin şartnamede belirtildiği şekilde hazırlayacakları teklif mektuplarını ihale günü, ihale saatine kadar makbuz karşılığında Yalova Belediyesi Gelirler Müdürlüğü, Süleymanbey Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Karizma İş Merkezi 2. Kat YALOVA adresine teslim etmeleri gerekmektedir.
Madde 6- Postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmez. Keyfiyet ilan olunur. 

 

İnşaat sektörünün 2050'de net sıfır hedefine ulaşması bekleniyor!

Türkiye inşaat malzemesi sanayi üretimi yüzde 5,7 yükseldi! İşte İMSAD'ın sektör raporu...

Türkiye’nin ilk arazi odaklı gayrimenkul yatırım fonu devreye alındı! 


Geri Dön