19 / 05 / 2024

İkinci el araba alacaklar dikkat! Kimse bunu beklemiyordu!

İkinci el araba alacaklar dikkat! Kimse bunu beklemiyordu!

İkinci el araç satımında dikkat edilmesi gereken bazı huşular var. İşte ekinci el araç satın alırken bilinmesi gerekenler!



İKİNCİ EL ARAÇ SATIMINDA ÖNEMLİ DETAYLAR!

İkinci el araç piyasası Kurban Bayram öncesinde hareketlenmeye başladı. Son zamanlarda da piyasa durgun olsa da yeniden yükselişe geçeceği beklentisi var. Yılda milyonlarca kişi aracını değiştiriyor ve bir o kadar da araç el değiştiriyor. İkinci el araba satın alırken dikkatli olunması gerekir. İlan veren kişiler 'Hasarsız, düşük km'de' gibi sözlerle aracını satmaya çalışırken, daha sonrasında alıcı için de bu durum büyük mağduriyetlere dönüşebiliyor. Araçlarda fark edilmeyen bazı kusurlar ortaya çıkabiliyor. Burada da devreye 6 ay kuralı giriyor. İkinci el araçların satışında garanti dışındaki durumlar da bir bir açıklandı.  İkinci el araç piyasası, havaların düzelmeye başlaması, bayramda seyahatlerin artması gibi nedenlerle son günlerde hareketli bir dönem geçiriyor. Türkiye genelinde yılda yaklaşık 9 milyon araç el değiştiriyor. Ancak ikinci el araç alırken de dikkatli olunmalıdır.

Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre ‘Hasarsız, boyasız, düşük km’de’ gibi ilanlarla göz boyamaya çalışılsa da sonradan arıza veya alım sırasında fark edilmeyen gözden kaçan bazı kusurlar çıkabiliyor. Burada da devreye 6 ay kuralı giriyor.

İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelik şu şekilde; İkinci el araç ticareti, yetki belgesine sahip işletmeler tarafından yapılabiliyor. Şahıslar ise bir yıl içinde üçten fazla araç satışı yapamıyor. İkinci el araç satışı yapan işletmelerin, satışın yapıldığı tarihten önceki 3 gün içerisinde ekspertiz raporu alması gerekiyor. Ekspertiz raporu, TSE hizmet yeterlilik belgesi bulunan ekspertiz işletmeleri tarafından düzenlenmelidir. Model yılına göre 8 yaşın veya 160 bin kilometrenin üzerindeki taşıtlar için ekspertiz raporu alınması zorunlu değildir.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 24 Temmuz Pazar 22 ayar bilezik kaç TL?

Benzin ne kadar oldu? 24 Temmuz benzin litre fiyatı kaç TL? 24 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları!

İki asgari ücret ödenecek! Her ay hesaplarda! İşte detaylar!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön