Otomobil

İkinci el araba fiyatlarında son durum! Kimse beklemesin!

İkinci el araba fiyatları, araba almayı düşünen kişilerce araştırılmaya devam ediliyor. Peki son durum ne? İşte detaylar!Kurban Bayramı öncesinde ikinci el araç satışında yoğunluk yaşandı

İkinci el araba fiyatları ve piyasadaki son durum hakkında yeni açıklamalar geliyor. Kurban Bayramı öncesinde ikinci el araç satışında yoğunluk yaşandı. Ama bu yoğunluk şimdilerde yerini durgunluğa bıraktı.

TOBB Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi Fahrettin Batı'dan ikinci araç piyasası ile ilgili açıklama yaptı. İşte detaylar…

İKİNCİ EL PİYASASI HAKKINDAKİ SON DURUM!

TOBB Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi Fahrettin Batı, ikinci el araba fiyatları hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu. Batı, ciddi artışların artık yaşanmayacağını söyleyen, araç fiyatlarında daha büyük köpükler oluşmayacağının altını çizdi. 1 hafta gibi bir süreç içerisinde piyasada yoğunluk beklentisi olduğunu anlatan Fahrettin Batı, "Halkımız fiyatların düşmesini bekliyor ama bu konudaki düşüncem zayıf" dedi.

TOBB Otomotiv Ticaret Meclis Üyesi Fahrettin Batı, Kurban Bayramı öncesi ikinci el araç satışında önemli beklentilerinin olacağını fakat son günlerde otomotiv sektöründe durgunluk yaşandığını ifade etti. Batı, "Bayram sonrası ticaret merkezimizi gezen insanlar vardı ama bunun yansıması bir hafta sonra olur. İlk önce insanlar araçları gezer, görür ve test ederler. Sonra tespit ettikleri araçların benzerlerini araştırırlar ve daha sonra tekrar almaya gelirler. Bu da bir hafta içerisinde etkisini gösterir. Haziranın ilk haftalarındaki hareketlilik ve yoğunluğu bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İkinci el araç fiyatlarının yüksek olmasının nedeninin çip krizi ve kablo bulma sorunu olduğunu vurgulayan Batı, şunları dedi;

"İkinci el araçların kesin artış sebebi, sıfır araçların otomobil bayilerinde yeterince olmamasıdır. Bunun sebebi de çip ve kablo bulma sorunudur. Amerika, Çin ve Tayvan'da dünyada en büyük çip üreten fabrikalar bulunuyor. Buradaki fabrikalar kısıtlamaya gittiler. Kullanılan maddelerin, kimyasalların yeterince dünyadan temin edilemediğini, mal bulmada sıkıntı yaşadıklarını söylediler ama bence altında bir art niyet bulunuyor. Üretimi küçültmek, ürettikleri mamulleri birkaç katına satmak istiyorlar."

Fahrettin Batı, vatandaşların araç fiyatlarının düşmesini beklediğini dile getirerek "Halkımız fiyatların düşmesini bekliyor ama bu konudaki öngörüm zayıf. Eylül ve ekim ayına kadar piyasa böyle gidecek. Ciddi artışları bu saatten sonra kimse beklemesin, araç fiyatlarında daha büyük köpükler oluşmayacak. Bayilerdeki sıfır araç fiyatları her şeyin tanımıdır. Bir de bayilere ne kadar otomobil geleceği de önemlidir. Döviz ve altında ciddi hareketlilik yok. Ciddi artış olmayacağını söylüyorum. Ama dövizde ciddi artış olursa, araç fiyatlarında artış yaparlarsa yine artışlar sürer" diye konuştu.

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 15 Temmuz Cuma 22 ayar bilezik kaç TL?

KYK borçları hakkında son gelişmeler! Bakan Kasapoğlu duyurdu! KYK borçları siliniyor mu?

Altın bugün ne kadar? 15 Temmuz gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!