Otomobil

İkinci el araba ve sıfır arabalar hakkında flaş gelişme! Harita belirlendi…

Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarında son gelişmeler neler? Araba almak isteyenlere kötü haber geldi. Zamlar kapıda. İşte merak edilen zam detayları! İkinci el araba ve sıfır araba fiyatlarına dair yeni haber yapıldı

Araba fiyatlarıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.  İkinci el araba ve sıfır araba fiyatlarına dair yeni haber yapıldı. Bu haber araba almayı düşünen vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Sıfır araba fiyatlarında çip krizi nedeni ile başlayan tedarik sorunu sürüyor.

İşte ikinci el araba ve sıfır araba fiyatlarına dair yapılan son açıklamalar…

SIFIR VE İKİNCİ EL ARABA FİYATLARINA ZAM MI GELİYOR?

Araba almak isteyen vatandaşlar, araba fiyatlarının düşmesini bekliyor ancak uzmanlardan 'beklemeyin' uyarısı yaptı. MASFED Başkanı Aydın Erkoç, “İkinci el şimdilerde yatırım aracı olarak görülüyor. Bu durumun önümüzdeki dönemde de devam edeceğini düşünüyoruz. Şu an piyasada araç bulmakta zorlanıyoruz. O yüzden vatandaşlarımıza otomobil ihtiyaçları varsa bir an önce karşılamalarını tavsiye ediyoruz’’ dedi. Araba almayı isteyen vatandaşların en çok sorduğu soru “Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarındaki artış devam edecek mi?” oluyor. Sektör temsilcileri, bu soruya “Yakın zamanda da duracak gibi gözükmüyor” şeklinde cevap verdi.

Hammadde fiyatları yüzünden, artan lojistik maliyetler, döviz kurlarının yükselişe geçmesi sıfır ve ikinci el araç piyasasına zam olarak yansıdı ve yansımaya da devam edecek. Yılın ilk altı ayında sıfır otomobillerde artış yüzde 50’lere gelmişti. Markaların yayımladıkları fiyat listelerine göre son iki ayda sıfır araç fiyatları 150 bin lirayı aşan zamlara maruz kaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıkladığı verileri göre de geçen yılın ilk 5 ayında 1 milyon 772 bin 105 adet olarak gerçekleşen ikinci el otomobil pazarı, bu yılın aynı döneminde 2 milyon 456 bin 879 adet olmuştu.  Rakamlar sıfırdaki bulunurluk sorunu sebebiyle alıcıyı ikinci ele yönlendireceğe benziyor. Ancak ikinci el piyasasındaki fiyatlar da sıfır araç fiyatlarından da çok farklı değil. Sektör temsilcileri ikinci el otomobilde Ocak ile Haziran dönemi arasında fiyat artışının ortalama yüzde 60 olarak gerçekleştiği bildirildi.

TOKİ’den 1.770 TL taksitle ev sahibi olun! İşte detaylar!

Altın fiyatları nereye gidiyor? Altın’da son durum ne?

BİM 8 Temmuz kataloğu! 8 Temmuz Cuma BİM kataloğu yayınlandı mı?