Otomobil

İkinci el otomobil satışında yeni dönem! Otomobilde fiyatları düşürecek yönetmelik geldi

Resmi Gazete'de bu gece yayımlanan düzenlemeye göre; ikinci el otomobiller ilk tescil gününden itibaren altı ay ve 6 bin kilometre dolmadan satılamayacak. İşte detaylar…Otomobil sektöründe yepyeni bir döneme start verildi

İkinci el araba satışları ile ilgili yeni bir gelişme ile güne başladık. Otomobil sektöründe yepyeni bir döneme start verildi. Gece yarısı çıkmış olan Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmeliğin açıklanmasına göre; ikinci el otomobil satışı artık bir kurala bağlandı. Hükümet tarafından planlanan ve geliştirilen bu hamlenin amacının, ikinci el otomobil piyasasında oluşan fahiş fiyat artışının ve elde edilen haksız kazancın önüne geçmek olduğu ifade ediliyor. 

Kritik tarih 15 Eylül 2023! Bu gece Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre; ikinci el kara taşıtı ticareti ile ilgilenenler; otomobil ve arazi araçlarının satışını ilk tescil edilme tarihinden itibaren altı ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe 1 Temmuz 2023'ten önce yapamayacak. Bu yeni kural ile birlikte otomobil piyasasında dengenin kurulması planlanıyor.

Bu karar ile birlikte sıfır araç alan şirketler, galeriler, rentacar’lar için altı ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçların satışına kısıtlama da getirilmiş oldu.

İKİNCİ EL PİYASASINDA DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK YÖNETMELİK!

Söz konusu düzenleme göre; bu düzenleme yürürlüğe girdikten önce tescil edilen otomobil ve arazi taşıtlarının 15 Eylül 2022 tarihine kadar pazarlanması ya da satılması mümkün olacak. 15 Eylül'e kadar satılacak olan araçlar ile birlikte ikinci el piyasasında bir rahatlama bekleniyor.

BAKANLIK BU TARİHİ ALTI AY DAHA UZATABİLİR

Buna yönetmeliğe göre, ikinci el kara taşıtı ticareti ile iştigal edenler, otomobil ve arazi taşıtlarının pazarlanmasını ya da satışını, ilk tescil tarihinden itibaren altı ay ve 6 bin kilometre geçmedikçe 1 Temmuz 2023 gününden önce doğrudan ya da dolaylı olarak yapamayacak. Bakanlık, bu tarihi altı aya kadar uzatmaya yetkili olacak.

İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti ile iştigal edenler adına bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği günden önce tescil edilen otomobil ve arazi taşıtlarının ise 15 Eylül 2022 tarihine kadar pazarlanması ya da satılması mümkün olacak.

Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütmeye alacak.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 16 Ağustos 2022 tarihinde saat 08.47'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,96 Türk Lirası, euro 18,04 Türk Lirası, altının gramı ise 1039 Türk Lirası değerinde.
Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan iş arayanlara müjdeli haber! KPSS puanı aranmadan memur olabilirsiniz

64 MP Xiaomi Redmi Note 10S fiyatlarında büyük indirim! BİM’de görülmemiş fırsat! 15 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Hepsiburada’da Xiaomi Mi 11T Pro stoku yenilendi! Tükenmeden kapın! 15 Ağustos 2022 fiyat listesi